Legjobb gyógyteák az őszies időre

Lassan a nyár végéhez közeledve, el kell kezdenünk gondolkodni az ősz beköszöntén és az egészségünk megőrzésén, melyben a gyógyteák nagy segítségünkre lehetnek.

A hideg időkben nagyon jól tud esni egy forró tea, amely az egész testünket átjárja és felmelegíti. Ám sokszor a finom íztől nem árt elvonatkoztatni és arra oda figyelni, hogy az elszürcsölt tea, milyen jótékony hatással lehet a szervezetünkre. Hiszen az mellett, hogy megtisztítja a szervezetünket, erősíti az immunrendszerünket és megvéd bennünket a megfázástól a különféle gyógynövények még számos pozitívummal rendelkeznek. Amennyiben egy szokás tisztítókúrát szeretnénk elvégezni, akkor csalánból és dióból készült tea fogyasztása az ajánlott. Ezeket a kúrákat legalább 4-6 hétig ajánlott alkalmazni. Felváltva is készíthetjük, ám különféle édesítőktől mentesen, főleg frissen ajánlott a fogyasztásuk. Ahhoz, hogy igazán kifejtsék a hatásukat legjobb, ha éhgyomorra fogyasztjuk el. Továbbá nagyon egészséges még az aranyvessző és a nyírfalevél tea, melyek májat, az emésztést és a húgyutakat óvják.

Gyógytea

Gyógytea

Ha egy igazi csodateát szeretnénk elkészíteni, akkor a következő gyógynövényeket kell alkalmaznunk: csalán, dió, bodzavirág, galagonyavirágos ágvéget, tejoltó galajt és ezerjófűvet kell összekevernünk. Érdemes egy hosszabb kúrát alkalmazni, amely alatt az étkezésünkre is figyeljünk oda és kerüljük a zsíros és nehéz ételeket. Amennyiben salaktalanítani szeretnénk, illetve az immunrendszerünket megerősíteni, akkor jöhet a kakukkfű, csipkebogyó és az orbáncfűből készült tea fogyasztása. Ha viszont csak egy jó kis frissítő és élénkítő teára vágyunk, akkor a fürtős menta javasolt. Nagyon frissítő az íze, és sokat segít a nátha megelőzésében is.