Látogasson el Grúzia országába!

Az utazást kedvelők számára, egy kiváló célpont lehet Grúzia. Grúzia egy állam Kelet-Európában, amely a Fekete-tenger keleti partján fekszik. A 3,7 milliós népességű Grúzia államformája a demokrácia, félelnöki köztársaság. A grúz kultúra rendkívül gazdag, melynek ősi gyökerei háromezer évre nyúlnak vissza az időben.

A történelem előtti időkben kezdődött, és máig az ország gazdaságának nagyon fontos részét képezi. Évezredeken keresztül az ország a nagyhatalmak határvidéke volt, de ennek ellenére a grúz nép mégis fennmaradt, sőt a tizenkettedik században Grúzia maga a regionális nagyhatalmi pozícióra tett szert. Grúzia északi szomszédja Oroszország, délről Törökország és Örményország, keletről Azerbajdzsán határolja. Földrajzi és éghajlati szempontból változatos, ezért egyarán vannak alpesi és szubtrópusi klímájú területek az országban. A lakók túlnyomó többsége ortodox keresztény vallású. Grúzia magas hegyi területei (Svaneti, Tusheti, Kazbegi hegység) turisztikai szempontból nagyon érdekesek és egyedülálló élményt nyújtanak az ide látogatónak.

Grúzia

Grúzia

Az ország területén található nemzeti parkokban rengeteg kirándulásra van lehetőség. Az ország egyik leghíresebb városa Gori, amely a Shida Karti régióban fekszik. A város leginkább arról, híres, hogy itt született a szovjet, kommunista diktátor Sztálin, akire a város lakói még most is büszkék, hiszen megvédette az országot a náci Németország támadásától és nagyhatalommá növesztette a Szovjetuniót. Grúziában rengeteg gyönyörű kolostor és székesegyház épült. A híres Davit Gareji sziklába vájt kolostor egy kedvelt turisztikai látványosság és évről évre rengeteg látogatót vonz a térségbe. Ha van rá lehetőségünk, mindenképp látogassunk el Grúziába és élvezzük a kirándulásokat a nemzeti parkokban, kóstoljuk meg a nemzeti ételeket és látogassunk el minél több városba.