Különleges receptek: barackos csirke

A sárgabarackból általában lekvárt, dzsemet készítünk, vagy frissen fogyasszuk, viszont azzal nem vagyunk tisztában, hogy olyan ételeket, mint például a csirke is, sokkal ízesebbé tesz. Fahéj és rozmaring hozzáadásával különösen érdekes íz világot kapunk. Íme, az ízletes barackos csirke receptje!

Ha nincsen friss barackja, használhat szárított, kimagvalt barackot, vagy lekvárt is. Hozzávalói: fél kiló barack, apróra vágva, mag nélkül, 1/4 csésze cukor, 2 evőkanál almaecet, 1 kiló csirkemell 1-2 hüvelyes darabokra vágva, só, 1 evőkanál sótlan vaj, 3 evőkanál olíva olaj, 1 apróra vágott hagyma, 2 csésze húsleves, 1 evőkanál apróra vágott friss rozmaring, 1 teáskanál fahéj, 2 teáskanál Tabasco és feketebors. Első lépésként helyezze a felvágott barackot egy nagy tálba. Öntsön hozzá cukrot és almaecetet. Tegye ezt félre a következő lépésig. Egy nagy serpenyőben közepes hőmérsékleten tegyen oda 1 teáskanál vajat és 1 teáskanál olíva olajt. Helyezze a csirkedarabkákat a serpenyőbe, és pirítsa meg őket mindkét oldalon.

Barackos csirke recept

Barackos csirke recept

Pirulás közben sózza meg a csirkét, majd szedje ki egy tálba és tegye félre. Adja hozzá a maradék olajt a hagymához a serpenyőbe, és párolja a hagymát addig, amíg megbarnul. Miután a hagyma pirult egy picit, adja hozzá a húslevest közepes hőfokon. Tegye a barackok körülbelül 2/3-át egy turmixgépbe bármilyen gyümölcslével és mixelje őket pürévé. Öntsük a pürét a serpenyőbe a húsleves és a hagyma mellé. Adja hozzá a fahéjat, rozmaringot, és Tabasco-t, majd kóstolja meg. Párolja még egy kicsit, majd vegyük le a hőfokot, és óvatosan főzzük még 10-20 percig. Amikor tálalásra készen áll, tegye a csirkét és a maradék barack darabkákat a serpenyőbe és főzze 5 percig. Amikor készen van, tálalhatja forrón, rizzsel, vagy akár nokedlivel is.