Közösségi irodai munka előnye

A home office egyre inkább bekerül a köztudatba és elterjed. Ugyanakkor a home office hiába tűnik álom munkának, nem olyan csodás, mint azt sokan gondolják.

A coworkingről ide kattintva tud bővebben olvasni. Sokak fejében a home office úgy él, mint valami álommunka. Otthonról az ágyból vagy a kanapéról is lehet dolgozni, a főnök pedig nem áll mögöttünk és nem zargat. Ugyanakkor a home office nem csak móka és kacagás, hisz az otthoni légkörben nagyon könnyű elkalandozni. Sokan, akik kipróbálják, idővel rádöbbennek, hogy mégsem megy nekik a home office munka, mivel ehhez komoly önuralom kell. A home office ugyanis tökéletes táptalaja az ember elmagányosodásának. Ha viszont nincs egyedül az ember az se sokat segít, hiszen a gyerekek, az ember párja könnyen eltereli az ember figyelmét és kicsi esélye van a hatékony munkavégzésre. Arról már nem is beszélve, hogy sokszor az embernek nincs is otthon normális helye dolgozni. A home office-ban dolgozók számára létrejött egy közösségi iroda, ahova bárki mehet dolgozni. Az ilyen közösségi helyeken van áram, mosdó, internet és sok esetben még kávé is.

Közösségi irodai munka

Közösségi irodai munka

Az ilyen közösségi irodákban a dolgozni vágyók, vagyis az egyéni vállalkozók, szabad úszók asztalokat bérelhetnek. A legtöbb helyen félnapi jegyet is lehet váltani, de akár egész hónapra is bérelhetünk asztalt. A közösségi irodákban bárki szabadon jöhet-mehet. A közösségi irodákban van lehetőség a dolgozókkal való kapcsolat kialakításra, persze nem mások munka közbeni zavarásával, hanem például kávézás közben. Bizonyos helyeken, külön helyiségek vannak kialakítva az ismerkedés segítésére, így senkit nem kell megzavarni munkavégzés közben. A közösségi irodákban való munkavégzés közben az ember közösségben van. Ráadásul sokkal könnyebb a munkára koncentrálni és kisebb esély van az elmagányosodásra.