Kóla a háztartásban

A kóla a legnépszerűbb üdítő az egész világon, de kevesen tudják, hogy nem csak a szomjúság érzet csökkentésére alkalmas ez az ital. A kóla a takarítás, és más háztartási munkálatok során hasznos lehet. Összegyűjtöttük azokat a praktikákat, amikor a kólát könnyedén felhasználhatja, és munkájának a gyümölcse látható lesz.

Az autó szélvédőjére gyakran ragadnak bogarak, vagy más szennyeződések, és ezek takarítása hosszú és fárasztó folyamat. Ha szeretné alaposan megtisztítani a járműve ablakát, akkor egy üveg kólára és egy nedves törlőkendőre lesz szüksége. Az üdítőt öntse a kendőre, majd alaposan törölje át vele az üveget. Fontos, hogy ezt követően használja az autó ablaktörlőjét az mosófolyadékkal együtt. Az öblítés lényegesen fontos, mert így távolíthatja el az üdítő okozta ragacsos felületet. Hihetetlenül hangzik, de mégis igaz, hogy a kóla rozsda ellen is használható. Ha egy rozsdás kulcsot, aprópénzt egy teljes éjszakára kólás folyadékba helyezz, akkor garantált, hogy a rozsdának nyoma se lesz. A kólának szagtalanító hatása van, ezért ha kutya ürülékbe lép, akkor tanácsolt az üdítővel áttörölni a lábbelije talpát.

Kóla

Kóla

A háziasszonyok a megfeketedett fazekat és serpenyőt szeretik a legkevésbé megtisztítani, hiszen időigényes, és sajnos sokszor eredménytelen munka. Ha az edénybe kólát önt, majd a gázra helyezi, és hagyja, hogy egy órán keresztül főjön a kóla, akkor a fekete felület el fog tűnni a fazékról, serpenyőről. Nem érdemes méreg drága vécétisztítókra költeni, hiszen a kóla rövid idő alatt és eredményesen eltünteti a szennyeződéseket. Ha kedvenc ruha darabján vér vagy bor folt keletkezett, akkor a mosás alkalmával a mosószer mellé adjon egy doboz kólát, és így biztos lehet abban, hogy a makacs szennyeződést nem fogja viszont látni.