Kirándulás a Bledi-tónál

A legtöbb család olyan kirándulásra vágyik, amely során minél több csodálatos tájat csodálhatnak meg. Érdemes elutazni Szlovéniába, a Bledi-tóhoz, hiszen ezen a helyen lehetőség van megcsodálni a hegyeket, erdőket, vízeséseket, de lehetőség van sportolni is. Garantált, hogy a Júliai-Alpok biztosítják minden családnak az élményekkel teli kirándulást.

A Bledi-tóhoz évente turisták ezrei látogatnak el, ezért bárki könnyen és egyszerűen találhat megfelelő szálláshelyet, függetlenül attól, hogy luxushotelt vagy apartmant keres. Ha alacsony áron szeretne hozzá jutni a szálláshoz, akkor ajánlott a turisztikai várostól öt kilométerre található Bohinjska Bela városában körül nézni. A kirándulás első napján érdemes ellátogatni a sziklás dombon található középkori várba, mivel erről a helyről csodálatos kilátás nyílik a tóra, valamint az egész városra. Lehetőség van kocsival felmenni a várba, de a kilátó 15-20 percnyi gyaloglással is elérhető. A kirándulás során mindképp csónakázzanak el a tó közepén található szigetre, mivel itt található a Szűz Mária búcsújáró templom.

Bledi-tó

Bledi-tó

Ha a Bledi-tónál nyaralóknak kedvük támad túrázni, akkor lehetőségük van felmászni az Ojstrica, Straza dombokra, és garantált, hogy gyönyörű kilátásban részesülnek. A tó közelében található éttermekben legfőképp német és olasz ételek találhatóak meg, így lehetőség van pizzát, sült kolbászt, rántott húst, halételeket rendelni. Ha Budapestről szeretne a tóhoz utazni, akkor busszal, de vonattal is elsősorban Zágrábba vagy Ljubljanába kell mennie, mivel csak ezekről a helyekről van lehetőség járatot találni a tó városába. Érdemes autóval a tóhoz utazni, hiszen akkor lehetőség lesz meglátogatni a város környékén található látnivalókat.