Kihagyhatatlan örökzöld őszi filmek a hétvégékre

Édes november (Sweet November): A film egyik főszereplője Nelson egy munkamániás, stresszes és magának való üzletember. Igazán érdekes módom megismerkedik Sarával. A nő felajánlja, hogy megmenti Nelsont a rettentően unalmas életétől, ha cserébe november hónap alatt átköltözik hozzá és hajlandó az Ő törvényei szerint élni. Sara csipkelődő modora a férfit egyszerre vonzza és taszítja, aki akkor lágyul el végképp, amikor Sara elmondja az igazat, miszerint halálos betegségben szenved és már nincs sok ideje hátra.

Őszi szonáta (Autumn Sonata): Eva, a főszereplő, vendégségbe hívja anyját, Charlotte-ot, akit már hosszú évek óta nem látott. Anyja elismert és gazdag zongoraművész, aki nem tudta, hogy lánya maga mellé vette fizikailag és értelmileg is hátráltatott húgát, akit még ő helyezett el egy intézetben. Ingmar Bergman egyetlen olyan filmjéről van szó, melyben Ingrid Bergman a főszereplő, aki mértani pontosságú pszichológiai leírását ad a sérült anya – lány kapcsolatról.

Igazi őszi film: Távol a mennyországtól

Igazi őszi film: Távol a mennyországtól

Távol a mennyországtól (Far From Heaven): Cathy egy első látásra boldog háziasszony, aki éli csodálatos életét az ötvenes évek kertvárosi Amerikájában. Frank, a férje ellenállhatatlan, társadalmilag megbecsült férfi. A széles mosoly mögött viszont mégis magányos, kénytelen elnyomni vágyait. Férje eltitkolt homoszexualitására rájön a felesége, de a látszatot ennek ellenére fenn kell tartani. A helyzetet bonyolítja Cathy vonzalma a fekete kertész, Raymond iránt, ami szintén nem derülhet ki az 50-es évek fajgyűlölő Amerikájában.

A varázsige: I Love You (Everyone Says I Love You): Egy olyan remek alkotásról van szó, mely rendezője Woody Allen és olyan színészek szerepelnek benne, mint Edward Norton, Drew Barrymore, Goldie Hawn, Julia Roberts. A film egy New York-i lányról szól, aki apját sekély házasságba kergeti, miközben féltestvérének megkérik a kezét. Igazán könnyed, vicces musical, amely szakított a hollywoodi történetek sablonjával.