Kihagyhatatlan ázsiai ital különlegességek

Mao Tai Jiu: Egy bor különlegességről van szó, ami egészen komoly, már 200 éves múltra tekint vissza. Az ital egyediségét speciális összetevői mellett szokatlan gyártásmódjának köszönheti. Az eredeti származási helye nem más, mint a kínai Mao Tai, amiről a nevét is kapta. Meglepően erős, hiszen magas alkoholtartalommal (54%) rendelkező ital. Az egyedisége a lepárlásban rejlik, mivel a bor hét alkalommal esik át ezen a folyamaton.

Kumisz: A kumisz egy olyan érdekes ital, amit kancatejből készítenek, erjedés által állítják elő. Az ital fogyasztása nem áll távol a magyarságtól, ugyanis a honfoglalást megelőzően őseink is előszeretettel dézsmálták a tartalmas kumisz készleteket. Ennek a kiváló italnak a népszerűsége a mai napig is töretlen azon közép-ázsiai népek körében, akik kedvelik a tápláló, szénsavas, savanykás ízű, ám egyértelműen frissítő alkoholos ital különlegességet.

Ázsiai italkülönlegességek

Ázsiai italkülönlegességek

Fujian Glutinous Rice wine: Ez az ital tulajdonképpen a rizsbor. Az ital egy európai ember számára már egyébként is nagyon különlegesnek számít, de még izgalmasabb a végeredmény, ha ezt az alapanyagot még drága kínai gyógynövényekkel is dúsítják. A rizsbor nem rendelkezik túl magas alkoholtartalommal, de azért a 18% sem elhanyagolható. Igazi kuriózumnak számító ital, hiszen a főzési folyamat nem egy másik borral, hanem a vízzel indul. Kiemelt jellegzetessége a narancsos, vöröses, teára emlékeztető érdekes színe.

Arak: Az arak tulajdonképpen egy teljesen színtelen és szagtalan, cukrozatlan desztillált szeszes ital, aminek jellegzetesen ánizs íze van. A legtöbb keleti országban hagyományos tradíciónak számít a fogyasztása. A tradíciók szerint az italt kétharmad részben jeges vízzel kell hígítani, ami által egy áttetsző, tejfehér folyadékot kapunk. A helyiek úgy vélik, hogy így lesz igazán tökéletes az érett szőlőből előállított ital.