Két gyönyörű hely Svájcban

Bár Svájc egy kis ország az Alpok közepén, mégis Európában az egyik legszebb vidék, csodás látnivalók és turisztikai helyek várják az odalátogatókat. Aki a svájci turisztikai látnivalók után érdeklődik, biztosan a legnépszerűbb helyei közt találkozni fog Zermatt városával.

Csodás panoráma és tiszta levegő vár minden odalátogatót. A városban csakis elektromos járművek közlekedhetnek, mivel az alpesi levegő tisztasága érdekében, a hatóságok kizárták azokat a járműveket, melyek bármennyire is szennyezően hatnának a környezetre. Itt a nyugalom és a tökéletes kilátás mellett, csodás szállodák várják a turistákat, bár a szállások kifizetése és az étkezések is magas összegeket követelnek maguk után. A magas ár fejében gyönyörű panorámás ebédekben, reggelikben lehet részük. Kikapcsolódásként a bátrabbak választhatják a hegymászást, valamint a síelést, mivel Svájc legmagasabb hegyéhez van közel, a Matterhornhoz.

Zermatt - Svájc

Zermatt – Svájc

A svájci látnivalók közül, semmiképp sem maradhat ki a francia-svájci határon elterülő Genfi-tó. Tökéletes lehet a szörfözést, vitorlázást és sétahajókázást kedvelőknek, ezek mellett némely részein akár még a fürdőzhetünk is. Azok számára, akik szeretik a minőségi borokat, a Genfi-tó szintén jó választásnak számít, hisz az országban a tó környékén terem a legminőségesebb szőlő. Ez a vidék rendkívül kedves, a napsugaras domboldalak, minden szívet átmelengetnek, nyugtatóan és inspirálóan hat mindenkire a csodás táj, ezért nem is csoda, hogy rengeteg zeneszerzőt és költőt vonzott magához. Genf város kultúrája lenyűgöző, a kilátás a gyönyörű tóra, illetve a Mont Blanc csúcsára káprázatos. Bár a gyönyörű táj élvezéséhez és az itt eltöltött napokért, bizony kissé mélyebben belekell nyúlni a pénztárcánkba, viszont garantáltan megéri annak, akinek telik rá, hisz a minőségi borok, ételek, a szállodákban a kiszolgálás, és a nyugalom, mindenért kárpótol bennünket, egy telelés, illetve egy hétvégi kiruccanás során.