Készülj fel 2014 tavaszi divatjára!

A tavasz beköszöntével nem csak a természet ébred fel téli álmából és virágzik ki, ilyenkor a ruhatárunk is felélénkül, hiszen lecseréljük a meleg, komor télies darabjainkat valamivel vékonyabb és vidámabb színű ruhákra. Általában a tavaszi divatot az élénk színek jellemzik a sötét télies színek után.

Mint azt már megszokhattuk a Pantone intézet kijelöli az adott év divatszínét, valamint a mind a négy évszakot meghatározó színpalettát. A 2014-es év divatszíne a ragyogó orchidea lett, ami egy elég merész választás mivel keveseknek áll jól, hiszen sápaszt és öregít is, valamint más színekkel nehezen párosítható- főleg a lila lilával való párosítás nem ajánlott csak haladó divatguruknak. Az idei tavasz trendszínei a ragyogó orchideán kívül még a lila tulipán, szelíd kék, homok, paloma szürke, bürökzöld, frézia, celózia, chili piros, kápráztató kék. Tehát az élénk színek mellett megtalálhatóak a pasztell árnyalatok is, így mindenki megtalálhatja a kedvencét.

2014 tavaszi ruhadivat

2014 tavaszi ruhadivat

Az idei tavaszi trendből sem maradhatnak ki a virág motívumok, mindenféle méretben és színben. A tavalyi csíkossal ellentétben az idén a pöttyös lesz divatban, főleg fekete alapon fehér, valamint fehér alapon fekete pöttyök, de más mintákkal kombinálva is megtalálhatóak lesznek majd. Jelen lesznek még a fehér ingek, nem hagyományos szabással és díszítéssel, valamint a pop-art stílus, amire jellemző a sok szín és forma egy ruhán.

Emellett idén hódítanak a feliratos pólók és nadrágok, de az elegánsabb ruhákon is feltűnnek majd. Trendinek számítanak az aszimmetrikus szoknyák, valamint egyberuhák. Idén visszatérnek az 50-es évek Amerikájára emlékeztető térd alá érő pörgős szoknyák, a másik nagy visszatérő pedig a bő nadrág, ami erősen eltér az eddigi cicanadrágoktól.