Kérjen esztétikus, kövekkel töltött homlokzatburkolást!

A különféle, speciális töltőanyaggal tölthető és egyszerű dróthálóból összeállított gabion rendszer zsenialitása az építészet kapcsán leginkább abban áll, hogy egy műemlékhez éppúgy észrevétlenül hozzáidomul, mint a legmodernebb, például minimalista épülethez, legyen az egy egyszerű lakó- vagy irodaház, sőt akár templom vagy valamilyen ipari létesítmény.

A gabion, avagy a drótkosár vagy kőkosár, kitűnő megoldást nyújt a homlokzatok és lábazatok burkolására vagy csak bizonyos épületszerkezeti elemek burkolatképzésére. A kő- vagy téglaburkolatú épületek felújításánál az ódon stílushoz tökéletesen alkalmazkodik, mégis újat is mutat, amivel az épületek teljesen új arculatot kaphatnak. A gabion rácsszerkezetével, annak formai kialakításával és a töltőanyag színválasztásával az épület koncepciójához illeszkedik, de teljesen új megjelenést is megvalósíthat.

Homlokzatburkolás

Homlokzatburkolás

A gabion falburkolatok legfőbb előnyei, hogy nem követi a fal mozgását és az abból keletkező repedéseket, avagy nincs többé megrepedt vakolat, lepergett burkolóanyag, páraáteresztő, így a falburkolat mögött a fal lélegzik, nem penészedik be, természetes megjelenést ad gazdag forma- és színválasztékkal, a rendszer nem tartalmaz éghető anyagot, így növeli az épület tűzbiztonságát, a gabiont megfelelően méretezve és vastagítva, statikus teherhordó képességgel is rendelkezhet, sőt nem tartalmaz káros anyagot, avagy teljesen környezetbarát és újrahasznosítható.

Ha mutatós és tartós homlokzat a cél, akkor a gabion a tökéletes választás, mely bármilyen formában elkészíthető! A gabion rendszer látványát már messziről meghatározza a töltésére használt színes kő, melyek mérete a drótháló szerkezetének sűrűségétől függ, melyet a szolgáltatótól kedve szerint kérhet.