Kenya legszebb helyei

Kenya nemcsak a klasszikus szafarikról híres, hanem drámai szélsőségeiről is, hiszen az országban vannak sivatagok és hófödte tájak, erdők és nyílt síkságok, édesvizű tavak és korallzátonyok, de látni lehet színes törzsi épületeket is.

Sokak számára Kenya Kelet-Afrika mikrokozmoszát jelenti, hiszen a vadonban található szafarik Kenyában már évtizedek óta a legnagyobb turisztikai látványosságnak számítanak. Az első látnivaló, amit mindenképpen érdemes megnézni Kenyában az a Masai Mara Nemzeti Rezervátum, ami az ország egyik legismertebb és leglátogatottabb vadasparkja is egyben. A rezervátumot minden évben több ezer turista látogatja. Az erre járók megtekinthetik a zebrák és egyéb vadon élő állatok éves migrációját. A „Nagy Migráció” minden évben júliustól októberig tart, amikor is a vadon élő állatok átvándorolnak Serengetiből Tanzániába. Az Amboseli Nemzeti Parkot is mindenképpen érdemes fellátogatni, ami egy viszonylag kisebb park, de Afrika legmagasabb hegyének, a Kilimandzsárónak lábánál található. A park a legjobb hely Afrika-szerte arra, hogy elefántokat figyelhessen meg.

Kenya

Kenya

A Nakuru-tó egy igen sekély tó Közép-Kenyában. A tó bőséges algája egy hatalmas tömeg flamingót vonz nap mint nap, akár egyszerre több milliót is. A flamingók Kenya egyik legnagyobb turisztikai látványosságaiként vannak számontartva, és ezért gyakran nevezik a kenyai flamingókat a leglátványosabb természeti csodának. Sajnos az utóbbi években a flamingók száma a Naruku-tónál egyre csökkent a környezetszennyezés miatt. Tsavo egy másik kenyai nemzeti park, méghozzá a legnagyobb mind közül. Méretének köszönhetően két részre oszlik, Kelet-Tsavo-ra illetve Nyugat-Tsavo-ra. A nyugati részen festői tájakkal találkozhat, míg keleten nyitottabb szavannát láthat mint nyugaton.