Kamera javítás nagy szakértelemmel

Egyre több helyen képezi szerves részét a riasztórendszernek a biztonsági kamera, hiszen az ingatlanok, üzlethelyiségek védelmét nagyban növelhetjük vele. Legfőbb előnye azontúl, hogy látható helyre felszerelve már messziről hirdeti, hogy az ingatlan szakszerű védelem alatt áll, az információ tárolásának lehetősége. Nem mellékes szempont az sem, hogy a kamera javítással egyre több vállalkozás foglalkozik.

A biztonsági kamera számtalan változatban elérhető. A legújabb technológiát képviselik az IP-kamerák, de választhatunk, hogy hány megapixeles felbontású, színes vagy fekete fehér képet rögzítő kamerát, vezetékes vagy vezeték nélküli változatot szeretnénk-e felszereltetni. A kamera javítását és telepítését a riasztó szerelő végzi, akinek feladatkörébe beletartozik a tulajdonos részletes felvilágosítása az eszköz használatával kapcsolatban és a karbantartás is. Hogy a kamera javítása esedékessé vált, elsősorban a kép minőségének romlása jelzi a tulajdonos számára. A kamera javítás során a riasztó szerelő először helyszíni felmérést és tesztet végez, hogy felderítse a hiba forrását.

Kamera javítás

Kamera javítás

A riasztók élettartama jelentősen meghosszabbítható, ha időnként szakemberrel ellenőriztetjük őket. A meghibásodásokat sokszor az érzékelőket ért fizikai hatások, máskor az akkumulátorok gyengülése okozza. Hogy értékeink egy pillanatra se maradjanak felügyelet nélkül, félévente kérjünk karbantartást a riasztó szerelőtől. Ennek során ellenőrzik a tápegységeket, a villamos kötéseket, az érzékelőket és a távfelügyeleti funkciókat is. A kamera javítás szakember dolga, hiszen bonyolult és hozzáértést igénylő rendszerekről van. Még akkor se kezdjük a riasztó javítást saját kezűleg elvégezni, ha a hiba egészen aprónak látszik.