Kakaóvaj vs. vegyi kozmetikumok

Az emberek legnagyobb része általában szenved valamilyen bőrbetegségtől, vagy bőrszáradástól. Ilyen esetekben általában nem igényelnek speciális orvosi ellátást, azonban jó, hogyha a tüneteket csillapítani tudják valamilyen módon. Amikor a bőr feszüléses, száradás miatt bekövetkezett viszketéséről van szó, akkor általában az ezt csillapító kozmetikumokat szokták ajánlani a bőrfelület megnyugtatására és hidratálására.

A kakaóvaj nagyon népszerű a természetes gyógymódokat, praktikákat kedvelők körében, azonban sajnos kevésbé elterjedt a vegyi kozmetikumokhoz képest. Amikor valaki valamilyen testkrémet keres, akkor elsősorban nem a bio üzletbe látogat, hanem a népszerű, márkás kozmetikumokat népszerűsítő üzletekbe. Ezeken a helyeken pedig nagyon kis eséllyel találhat kakaóvajat, vagy ahhoz hasonló termékeket. Az emberek nagyon gyakran allergiásak lehetnek a vegyi kozmetikumokra, és ezek allergiás reakciókat váltanak ki belőlük. Általában csak ilyen esetekben kezdik keresni a természetesebb gyógymódokat, és így akadnak rá a kakaóvajra, vagy az ehhez hasonlókra is. A kakaóvaj használata elsősorban a terhes nőknél nevezhető manapság is elterjedtnek, mivel ebben az időszakban köztudottan mellőzni kell a túlzott vegyszerhasználatot, és ezért a kismamák igyekeznek inkább a természetes megoldások mellett dönteni. A kakaóvaj alkalmas a terhességi stríák eltüntetésére, és a kinyúlt bőr okozta viszketés enyhítésére is.

Kakaóvaj

Kakaóvaj

A kakaóvajat nagyrészt a bio üzletek polcain találhatjuk meg, és viszonylag alacsony áron hozzáférhetünk. Arra kell mindenképpen vigyázni, hogy az adott termék mindenképpen fénytől elzárva legyen becsomagolva, és ne legyen túlságosan meleg hőmérsékleten. Amikor tárolni akarjuk, szintén ezeket a tanácsokat érdemes követni.