Jordánia legszebb helyei

Jordániát olyan országok veszik körül, mint Szíria, Szaúd-Arábia, Irak, illetve Izrael. Bár világos, hogy Jordánia a Közel-Kelet szívében terül el, mégis ez az ország a legbiztonságosabb, a legliberálisabb, illetve a legprogresszívabb a felsorolt országok közül.

Ennek eredményeképpen Jordánia lehet a legjobb és legbiztonságosabb hely arra, hogy a turisták felfedezzék a Közel-Keletet. Egy kirándulás Jordániában magába foglalhatja az ősi romok megtekintését, a gránit sziklák megcsodálását, illetve itt a Holt-tengerben való úszásra is lehetőség van. Az első hely, amit mindenképpen érdemes fellátogatni ha Jordániában jár az Petra városa, ami egyike a világ hét csodájának is. Petrát Rózsa Város, illetve Vörös Város néven is ismerik és ez volt annak idején a Nabátai Királyság fővárosa. A települést századokon keresztül elfelejtették és elkerülték, de a 19. században újra felfedezték annak csodáit. Manapság Petrában meg lehet tekinteni az archeológiai parkot, valamint a Siq néven ismert homokkő-kanyonon keresztül. A Siq mellett a csodálatos Kincstárat is meg lehet tekinteni, ami igazából nem egy kincstár, hanem inkább templom, valamint királyi sír. Dél-Jordániában található Wadi Rum, ami egy lélegzetelállító tájról ismert völgy.

Jordánia

Jordánia

Eben a félreeső sivatagi régióban nincsenek állandó települések, de a beduinok és a nomád törzsek alkalmanként áthaladnak a sivatagon. Bár a sivatagokat leggyakrabban dűnékként képzeljük el, Wadi Rum sivatagában homokkő hegyeket, illetve toronymagas gránit sziklákat is találni. Wadi Rum legfőbb látnivalói közé tartoznak a természeti látványosságok és sziklaalakzatok, valamint a homok és a kövek jellegzetes színei. Végül pedig Jerash-ba is érdemes ellátogatni, ahol lélegzetelállító görög-római romokat láthat.