Izlandi mák növényprofil

Élénk, vidám színes virágot keres kertjéhez? Az izlandi mák vagy a Papaver nudicaule lehet a virág az Ön számára. Ez a virágos növény évelő, amely szubarktiszi régiókban virágzik, de melegebb éghajlaton gyakran ugyanúgy ültetik, mint az egyéves növényeket. Tollas lombot és szőrös vagy homályos virágszárakat hoz létre.

Magas szárai lombtalanok és élénk színű virágokat hoznak létre, mindegyik négy vékony, selymes szirommal rendelkezik. A mák, az izlandi mák sajátos fajtája a vöröstől a rózsaszínig, a narancssárgáig, a sárgáig és akár a fehérig is változhat. Nevük ellenére az izlandi mákok valójában nem Izlandon őshonosok. Azonban inkább a hűvösebb hőmérsékletet kedvelik, és szubarktiszi régiókban boldogabbak. Hidegen ellenálló növények, még finom megjelenésű virágzásaikkal is. Az izlandi mákok kedvelik a gazdag, jól vízelvezető talajt. Ha gondoskodik arról, hogy a mákok ne legyenek nedvesek, elkerülheti a gombákkal vagy a gyulladással kapcsolatos problémákat. Az izlandi mákok másik kedvence a rengeteg napsütés. Részleges árnyékban nőhetnek, de inkább a teli napsütést részesítik előnyben. Ezek a növények késő tavasztól nyár elejéig virágoznak, és vonzzák a madarakat, méheket és pillangókat.

Izlandi mák

Izlandi mák

Annak érdekében, hogy az izlandi mák egészséges és folyamatosan virágzó maradjon, ügyeljen arra, hogy kihúzza vagy eltávolítsa a régi virágokat. Ez arra ösztönzi a mákot, hogy több virágot termeljen. Annak ellenére, hogy szubarktiszi régiókban él és szereti a hűvösebb hőmérsékleteket, az izlandi mák szereti a sok napsütést. Győződjön meg róla, hogy a talaj könnyű és könnyen lefolyik, hogy elkerülje a gombák szaporodását vagy fertőzését. A termékeny, gazdag talaj könnyen eltarthatja a különböző gombákat, ami problémát jelenthet az izlandi mák számára. Ebben kulcsfontosságú szerepet játszik az a virágmennyiség is, amelyet ezek a virágok produkálnak. A túl sok víz lehet az izlandi mák első számú ellensége.