Itt a tavasz, itt a jó idő, látogass el Vácra!

Nem kell mindenképp messzire, akár külföldre is elutazni ahhoz, hogy szép helyeket, érdekes dolgokat láthass, hiszen, ha ellátogatsz Vácra máris olyan élményekkel lehetsz gazdagabb, melyeket biztosan ne fogsz elfeledni. Most adunk pár tippet, hogy mit is érdemes megnézni a városban!

Jelenleg két helyen is vár a zsibvásár Vácon. Az egyik a Madách Imre Művelődési Központban, amíg a másik a piac területén várja a látogatókat, szombati napokon. Ezeket a vásárokon szinte minden  beszerezhető, ami a régmúlt értéke, bája, ugyanis rengeteg olyan település van a környéken, melyek eddig távol tartották maguktól a civilizáció ártalmait. A vásáron könnyen rátalálhatsz egy rég elfeledett kedvenc könyvre, de pár forintért találhatsz lakberendezési tárgyakat, ruhákat, és még gyermekjátékokat is.

A Március 15. tér szintén olyan látnivaló, amit nem szabad kihagyni, ha a városban jársz. A tér eleinte barokk házairól és a Fehérek Templomáról volt híres, viszont a pár évvel ezelőtt talált régészeti leletek miatt egészen új arculatot kapott. A Fehérek Templomának felújításakor a kutatók mumifikálódott testekre bukkantak, melyek díszes fakoporsóban voltak. A tér egész évben számos rendezvénynek ad helyet.

Vác március 15. tér

Vác március 15. tér

A mesés térről két-három percre van a Duna part, a komp, valamint az állomás felé vezető Széchenyi utca, melynek egy része sétáló utcává van átalakítva. A Március 15. térről a komp felé nyíló hangulatos kis utcában, a nyári hétvégeken, kézműves vásárt is rendeznek, amit szintén érdemes felkeresni, ha épp akkor tartózkodsz a városban.

Ugyancsak a Március 15. térről indulva, de a Budapesti főúton haladva, a strand előtt vár a Szentháromság oszlop, amíg vele szemben a Piarista templom. Egy kis séta után a Géza király térhez juthatsz, ahol pedig Vác legöregebb épülete, avagy a vár található, ami mellett a város egyik legszebb templomának titulált Ferences templomot is felfedezheted.