Itt a Kia Ceed harmadik generációja

A 2018-as tavaszán Szlovákiában legyártották a Kia Ceed legújabb nemzedékét. Ez a modell, pedig sokban felülmúlja az elődjeit.

Forduljon bizalommal hozzánk, amennyiben bővebb információt szeretne megtudni ezzel kapcsolatban. A 2018-as modell első pillanatra egy nagyon elegáns és mégis sportos formát mutat. A Kia Ceed első hivatalos bemutatása 2006-ban történt meg Párizsban, és még ebben az évben elkezdték a gyártását is. Ebből a modellből azóta közel 1,3 millió darab készült le. Melybe a második széria is beletartozik, amelyből 640 000 darabot tudtak eddig értékesíteni. A jubileumi egymilliómódik Kia Ceed egy holland vásárlóhoz került. Az elmúlt években ez az autó számos elismerést zsebelt be a tesztelőktől és a vásárlóktól egyaránt. Svédországban és Görögországban is megválasztották az év autójának. Több dolognak is köszönhető, de többek között a remekbe szabott futóműnek, és annak kiváló felszereltségének, illetve a magyar Kovács Miklós által tervezett forma is közre játszott abban, miszerint ez a modell lett a legismertebb darab Európában.

Kia Ceed

Kia Ceed

A 2018-as modell már teljes mértékben az Európai utakra készült. Amely többek között abban is megfigyelhető, hogy az autó márkának a nevének az írása is megváltozott, vagyis Már Cee’d, hanem Ceed. A típus elnevezése egyébként egy mozaikszót takar, amely tulajdonképpen azt jelenti, hogy Community of Europe and European Design. Mindhárom generációra jellemző, hogy a frankfurti formatervezésű iroda kutatási fejlesztés részlegén születtek meg. A modell bemutatására a Genfi Autószalont választották, melyet követően nem sokkal megkezdték a gyártását is. A legújabb Ceed, valamivel alacsonyabb és szélesebb az elődjeinél. Továbbá még az is megfigyelhető, hogy az utastér is hátrébb lett tolva.