Ismerd meg a legjobb megfázás elleni ételeket!

Most, amikor itt a megfázás szezonja, akkor bizony érdemes megismerni azokat az ételeket, melyek segíthetnek leküzdeni a nyavalyát. A megelőzés érdekében természetesen érdemes minél több gyümölcsöt fogyasztani, de lássuk mi a teendő akkor, ha már felütötte a fejét a baj!

A forró húslevest nem véletlenül ajánlja mindig a nagyi. Ezt a levest tartják több száz éve az egyik legjobb természetes orvosságnak, ugyanis remekül enyhíti a megfázásos tüneteket. A leves csökkenti a köhögési ingert, emellett enyhíti az orrdugulást és torokfájást, sőt pótolja az elvesztett folyadékot. Amit még tudni kell, hogy vitamin-, és ásványianyag-tartalma miatt a szervezetet képes feltölteni energiával, ha tehát megfáztál akkor irány a nagyi és egy igazi, hamisítatlan tyúkhúsleves.

Megfázás

Megfázás

A gyömbért talán már jól ismered, hiszen számos betegség ellen kiváló gyógyírt jelenthet, de tudni kell róla, hogy bizony megfázás ellen is hatékonyan alkalmazható, hiszen erősíti az immunrendszert, de csökkenti a gyulladást és a torokfájást és még a köhögést is enyhíti. A jellegzetes illatú növénynek vírusölő hatása is ismeretes, alkalmazd hát bátran meghűlés esetén. Nem kell magában fogyasztanod, hiszen tea formájában is segítő kezet nyújt, de fűszerként ételeinket is ízesíthetjük vele.

A csili paprikát ugyancsak fogyaszthatjuk, ha levertnek érezzük magunkat, mivel a benne található tápanyagok felveszik a harcot a vírusok ellen. A csípős fűszerről tudni kell, hogy antibakteriális hatással bír, így kitisztítja az orr-, és arcüregeket, de enyhíti a dugulást, valamint segíti a váladék eltávolítását is és persze bármivel fogyasztható.

A fokhagyma jól ismert antibakteriális hatásáról, aminek köszönhetően segít elpusztítani a baktériumokat, de elmulasztja az orrdugulást is kén tartalma által, ami segíti a légzőrendszer tisztulását, ugyanis eltávolítja a felesleges váladékot.