Irány Európa legszebb karácsonyi vásárai!

A strasbourgi karácsonyi vásár Franciaországban várja a látogatókat. Ha valahol, akkor itt tényleg komoly hagyománya van a karácsonyi vásárnak, ugyanis itt rendezték meg ezt az eseményt Európában legelsőként, még 1570-ben. Abban az időben újszülött Jézus vásárának hívták a rendezvényt. Strasbourg szerencsére azóta is folytatja a hagyományt. November 28. és december 31. között látogatható a mesés esemény.

Drezda Németország egyik legszebb vásárának ad helyet. A karácsony mindenkinek mást jelent, de bárhogyan állj is a dologhoz, Drezdában biztosan találsz a szívedhez közel álló karácsonyi vásárt. Az egyébként is történelmi hangulatot idéző város télen fantasztikus ünnepi díszbe öltözik, összesen tizenegy különböző karácsonyi vásárnak ad otthont, amikben a turisták kedvükre kalandozhatnak. A hagyományostól a mókásig mindenféle stílust megtalálsz. Drezda híres karácsonyi vásárai november 27. és december 24. között vár.

Karácsonyi vásár

Karácsonyi vásár

Belgiumban, pontosabban Brüsszelben Európa különböző kultúrái keverednek össze. A majd’ két kilométer hosszan elterülő karácsonyi vásár az óváros szívében olyan, mintha egy tündérmesébe csöppentél volna. A levegőben a finom ételek és italok illatai, és persze a varázslatos, csillogó fények lebegnek. A varázslatos ünnepi hangulat, és a meseszép környezet, valamint a minőségi programok mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a brüsszeli karácsonyi vásár egyedülálló legyen. Az ünnepi forgatag november 28. és január 4. között látogatható.

A bázeli karácsonyi vásár Svájcban az egyik legnagyobb, és a legszebb vásár Európában. A városban elterülő mesés forgatag nem csak a vásárolni vágyókat csábítja, ugyanis a város azért is tesz, hogy a karácsony kulturális esemény legyen. Ennek érdekében a múzeumok speciális, tematikus programokkal készülnek. A karácsonyi Bázelben november 27-én nyílik meg, és december 23-án ér véget.