iPad Pro 10.5 (2017) áttekintés

A 10,5 hüvelykes iPad Pro 2017-ben jelent meg, és ezzel a kiadással az Apple úgy döntött, hogy készít egy táblagépet, amiben minden bele van zsúfolva. A legjobb hangteljesítmény, a képernyő legmagasabb minősége és minden olyan tulajdonság, amely egy fémlemez falain belül összezsúfolható, megtalálható benne.

Ez kétségkívül az az iPad, amelyet az Apple azért dobott piacra, hogy megvásárolja egy laptop helyett, ha nem akar fizetni egy új MacBookért. Ironikus módon az ár olyan, hogy – a szükséges kiegészítőkkel párosítva – nem áll távol egy ilyen eszköz költségeitől, de az iPad Pro egy kicsit mást kínál. Napjainkban csak néhány gyártó tesz sokat egy táblagép frissítéséért, mivel ezeknek az eszközöknek a felhasználási módja az évek során nem sokat változik, azon túl, hogy most laptop helyettesítőként szolgálhatnak. Az Apple viszont tényleg sokat ad a frissítésre. Ez azt jelenti, hogy az Apple az összes csúcskategóriás specifikációt betolta az iPad Pro-ba, és ez valóban különbséget jelent – de vajon ezek olyan dolgok, amelyek valóban lenyűgözik a fogyasztókat, és elegendő-e a magasabb ár megindokolásához?

iPad Pro 10.5

iPad Pro 10.5

Ha ismeri valamennyire az iPad készülékeket, akkor az új iPad Pro nem fog meglepetést okozni. Ugyanaz a lekerekített fémes hátlapja van (és most nincs műanyag kivágás a készülék tetején, ami javítja az esztétikát), és hihetetlenül könnyű a készülék mindössze 469 grammal. Még a csatlakoztatott intelligens billentyűzet mellett is szinte lehetetlen észlelni az új iPad Pro jelenlétét.  Mivel az alkatrészek kisebbek, több hely áll rendelkezésre a hangszórók számára, amelyek nagy rezonancia kamrákkal rendelkeznek az új iPad Pro-ból érkező hangok felerősítésére. Nagyon örülünk, hogy az Apple úgy döntött, hogy ezt megteszi, mivel ennek a táblagépnek a hangja szenzációs.