Húsvéti ünnepek

A húsvét igazi családi ünnep, amelyet márciusban vagy áprilisban szoktunk tartani. Jelképe a húsvéti nyuszi, amely csokoládé formában már jóval az ünnepek előtt megvásárolható a boltokban. A legnépszerűbb étel pedig a húsvéti sonka és a főtt tojás. Általában nagyon szeretik ezt az ünnepet a gyerekek is.

Feladatuk ilyenkor, hogy fészket csináljanak, ahová húsvét vasárnap reggel érkezik az ajándék. Sokak által kedvelt szokás a húsvéti locsolkodás, amikor a lányok kölnit vagy szódavizet kapnak a nyakukba. Ilyenkor az is szokás, hogy elmondunk egy húsvéti locsolóverset. A meglocsolt lányok így nem fognak elhervadni, a fiúknak pedig ezért cserébe apróbb ajándékokkal kedveskednek. Ne felejtsük el köszönteni a karácsonyhoz hasonlóan ilyenkor a rokonokat és barátokat sem. Küldjünk nekik húsvéti képeslapot vagy üzenetet, jelezve ezzel, hogy ezen a jeles napon is gondolunk rájuk.

Húsvéti képeslap

Húsvéti képeslap

Nem muszáj drága képeslapokra sok pénzt kiadnunk, válogathatunk az interneten fellelhető legszebb húsvéti képeslapok közül a különféle weboldalakon. Nagyon jól esik ilyenkor a barátoknak, rokonoknak, főleg az időseknek, ha gondolunk rájuk. A legtöbben ugyanis éppen az ünnepekkor érzik magukat igazán egyedül, legfőképpen akkor, ha nincs családjuk. A húsvéti ajándékokat ne vigyük túlzásba főleg a gyerekeknél, hisz ezen a napon is a szeretet a lényeg, hogy a napi gondokat félre téve szeretetben és békességben együtt tudjon tölteni a család pár szép napot.