Hozd rendbe rakoncátlan tincseid egyszerű trükkökkel!

Amikor valakinek a haja túl puha és vékony szálú, akkor a legnagyobb gond a dúsítás szokott lenni. Legegyszerűbben úgy dúsíthatod hajad, hogy hajmosáskor először használod a balzsamot, és utána a sampont. A módszer által kevésbé fognak a hajszálaid szálldosni, ugyanis jobban összetapadnak, illetve a fésülés eredménye is tartósabb lesz. Érdemes még két hajmosás között is egy kevés hidratálókrémet, használni a hajvégeken, illetve fújj rá hajlakkot, ha lelapul.

A zsíros haj ugyancsak sokakat érint. Amennyiben túl zsíros a hajtöved, akkor keverj össze egyenlő arányban teafaolajat és vizet, majd öntsd egy szórófejes üvegbe, rázd össze és máris permetezheted a hajtövekre. Ha ezzel meg voltál, akkor szárítsd meg hajszárítóval, ugyanis a meleg levegő szintén segít a zsírosság megszüntetésében. Emellett érdemes teafaolajat tartalmazó sampont választani, ami szintén felszívja a zsírt a hajról.

A kócos, gubancos haj is sok bosszúságot tud okozni. Az összekuszálódott, göndör fürtjeidre érdemes száraz hajra való, hidratáló hatású balzsamot használni. Emellett minden szárítás előtt simíts a hajadba hajformázókrémet, majd fésüld azt meg. Ha véletlenül túl sok hajzselét tettél rá, de nincs időd hajat mosni, akkor törülközővel átsimíthatod a fürtöket. Amennyiben a hajad vékony szálú és még nehezen fésülhető is, akkor vágasd lépcsőzetesre, illetve szárítás előtt kenj dúsítóhabot a hajtövekre.

A hajmosást sem mindegy, hogy miként is csinálod. A legjobb, ha nem szárítod meg azonnal forró hajszárítóval a hajadat mosás után. Ettől jobb megoldás, ha inkább alaposan megtörölgeted a hajad és balzsamot teszek rá, majd vársz 10-15 percet a szárítással. A hajformázó szereket előbb mindig oszlasd szét a tenyeredben, mielőtt azt a hajadra kened, mivel így egyenletesebben tudod elosztani.