Honduras legszebb helyei

Honduras egy Közép-Amerikában található trópusi paradicsom amely évente rengeteg turistát vonz gyönyörű szigeteire, buja esőerdőihez és festői hegyeihez. Honduras területén hozzá lehet férni a világ második legnagyobb korallzátonyához, ezért itt rengeteg lehetőség van a búvárkodásra a Karib-térségen. Ezek mellett az országban gyönyörű ősi maja romokat is lehet látni, valamint ünnepségeken is részt lehet venni az ország szinte minden táján.

[wp_ad_camp_1]

Az első hely, ahová megéri ellátogatni Roatán, ami egyike a Hondurasi-öböl szigeteinek a Karib-tengeren. Roatán Honduras egyik leglátogatottabb helye a lélegzetelállító tájainak és népszerű hajóutainak köszönhetően, ráadásul itt több szórakozási lehetőség is van. Gyönyörű partjai és korallzátonyai mellett Roatán lehetőséget ad a búvárkodásra, illetve az úszóknak is kedvez a hely. Copán Nyugat-Hondurasban található, és ez egy viszonylag kicsi Maya-hely, ami főleg épületeinek dekorációiról és kinézetéről híres. A Copánban található házak némelyike már az ókori idők óta szilárdan áll még napjainkban is. Néhány Copánban található kőszerkezet visszanyúlik egészen Kr.e. 9. századig.

Honduras

Honduras

A város az 5. századig az egyik legjelentősebb Maya településként volt számon tartva és akkoriban több mint 20.000 lakossal rendelkezett, viszont néhány évszázaddal később titokzatosan megcsappant a lakosok száma. A közelben levő Copán Ruinas nevű város többféle szálláshelyet és egyéb létesítményt kínál a turisták számára. A legjobb hely a búvárkodók számára Utila lehet, ami egyike az Öböl-szigeteknek, ráadásul itt vannak a környéken a legolcsóbb búvártanfolyamok is az egész Karib-térségben. Utila viszont nemcsak a búvárkodásról híres, hanem az úszásról és a kajakozási lehetőségekről is, valamint a dzsungelben a turisták akár lovagolhatnak is vagy felfedezhetik a barlangokat.