Honduras legszebb helyei

Honduras egy Közép-Amerikában található trópusi paradicsom amely évente rengeteg turistát vonz gyönyörű szigeteire, buja esőerdőihez és festői hegyeihez. Honduras területén hozzá lehet férni a világ második legnagyobb korallzátonyához, ezért itt rengeteg lehetőség van a búvárkodásra a Karib-térségen. Ezek mellett az országban gyönyörű ősi maja romokat is lehet látni, valamint ünnepségeken is részt lehet venni az ország szinte minden táján.

Az első hely, ahová megéri ellátogatni Roatán, ami egyike a Hondurasi-öböl szigeteinek a Karib-tengeren. Roatán Honduras egyik leglátogatottabb helye a lélegzetelállító tájainak és népszerű hajóutainak köszönhetően, ráadásul itt több szórakozási lehetőség is van. Gyönyörű partjai és korallzátonyai mellett Roatán lehetőséget ad a búvárkodásra, illetve az úszóknak is kedvez a hely. Copán Nyugat-Hondurasban található, és ez egy viszonylag kicsi Maya-hely, ami főleg épületeinek dekorációiról és kinézetéről híres. A Copánban található házak némelyike már az ókori idők óta szilárdan áll még napjainkban is. Néhány Copánban található kőszerkezet visszanyúlik egészen Kr.e. 9. századig.

Honduras

Honduras

A város az 5. századig az egyik legjelentősebb Maya településként volt számon tartva és akkoriban több mint 20.000 lakossal rendelkezett, viszont néhány évszázaddal később titokzatosan megcsappant a lakosok száma. A közelben levő Copán Ruinas nevű város többféle szálláshelyet és egyéb létesítményt kínál a turisták számára. A legjobb hely a búvárkodók számára Utila lehet, ami egyike az Öböl-szigeteknek, ráadásul itt vannak a környéken a legolcsóbb búvártanfolyamok is az egész Karib-térségben. Utila viszont nemcsak a búvárkodásról híres, hanem az úszásról és a kajakozási lehetőségekről is, valamint a dzsungelben a turisták akár lovagolhatnak is vagy felfedezhetik a barlangokat.