Hol vannak az idegenek? – Avagy az idegen civilizációk nyomában

Az előző cikkem elején ígértem egy választ a fenti kérdésre. Lássuk tehát a történetet. Több százezer vagy millió évvel ezelőttre kell visszamennünk az időben, amikor a galaxisunkban kialakult egy, a miénkhez hasonló technikai civilizáció. Azon a bolygón is kontinensek voltak, országok, népek, akik időnként háborúban álltak egymással.

Miután környezetszennyezéssel és túlnépesedéssel tönkretették a bolygójukat (ami felé sajnos igen jó úton haladunk mi is…), kitört egy világháború. Nem tudom hányadik volt, de pusztító. Az egyik félnek pedig sikerült létrehoznia a mesterséges intelligenciát (MI). Amit pusztításra programoztak és be is vetettek.

Az MI pedig pusztított. Legyőzte az ellenséget. Átvette az uralmat az Internet felett. Először csak néhány robot felett vette át a hatalmat, majd saját gyárakat hozott létre. Saját bányákat alapított. Végül legyőzött és kiirtotta az ott élő emberek többségét, néhányat (kis közösséget, tudósokat, mérnököket, szakmunkásokat) rezervátumokban, zárt helyeken életben tartott.

Idegenek nyomában

Idegenek nyomában

Fejlődött majd csillagközi utazásra indult. Aztán más, értelmes élet jeleit fogta… és a programozása alapján úgy döntött, hogy minden civilizációt ki kell irtania. Hatalmas űrhajókat épített, és ki tudja milyen fegyvereket fejlesztett ki?

Sajnos én sem tudom, mert még nem volt olyan civilizáció, amelyik találkozott velük, és ezt a találkozást túl is élte volna, hogy beszámoljon ezekről a fegyverekről. Egy bolygó lakosságát többféleképpen is ki lehet irtani. Elég eltéríteni egy aszteroidát, hogy nekiütközzön. Vagy odamenni, elrabolni néhány száz embert, és kifejleszteni egy biológiai fegyvert, egy, a levegőben terjedő halálos vírust. Szóval nem kell a Függetlenség napjára gondolni, ahol fegyverekkel támadnak az idegenek, ennél sokkal hatékonyabb és egyszerűbb módszerek is vannak egy bolygó lakosságának a kiirtására…