Hol tudunk ősszel is nyaralni?

Nem csak nyáron, ősszel is vannak remek utazási lehetőségek, melyek érdemes kihasználni, ha egy kis pihenésre vágyunk. Ezen utazások között a körutazások és városlátogatások népszerűbbek. Ennek egyértelmű oka az, hogy ez az időszak biztosítja a legkellemesebb klímát ezekhez a típusú utazásokhoz. Aki viszont ragaszkodik a tengerparthoz, azok többsége Máltát, Ciprust, Törökországot és Egyiptomot választja, mivel ott még ilyenkor is nagyon jó idő várja a pihenni vágyó vendégeket.

Napjainkban a legfelkapottabb városok, ahol érdemes szétnézni az Madrid, Barcelona, Lisszabon és persze az örök kedvenc Róma, hiszen nagyon sok egyedi látványosságot, kulturális lehetőséget biztosítanak ezek a városok, illetve nem utolsó sorban kellemes, napsütötte idővel várják a turistákat. Ezen városok mellett érdemes még lehetőség szerint felkeresni Mallorcát és Tunéziát is, hiszen látnivaló van bőven, a jó idő biztosított és a tengerben is kedvükre fürödhetnek még ezek városokban a turisták.

Tunézia

Tunézia

A legolcsóbb lehetőségek közé természetesen a szomszédos országokba irányuló, pár napos körutak, valamint a tengerparti nyaralások tekintetében Görögország és Tunézia adott. Legdrágább úti célok ebben az őszi időszakban a távolabbi desztinációk, melyek közül a legkedveltebbek a Maldív-szigetek, Thaiföld, Kuba, Mexikó. A két kategória között is lehet persze válogatni, többek között Törökország, Spanyolország, Ciprus és Málta között.

Persze, ha nem akarunk külföldre utazni, akkor idehaza is lehet válogatni. Magyarországon e tekintetben egyértelműen a wellness szállodák a legkedveltebbek, főleg a nyirkos őszi időszakban. Ajánlott felkeresni Hévíz városát, ahol kitűnő szállodák várják a pihenni vágyókat és ahol minden árkategória adott. Az all inclusive ellátásos szállás bár drágább, de szinte semmire nem kell később költenünk, amíg félpanziós ellátás esetén számolnunk kell plusz költséggel is.