Hogyan viszonyulnak a férfiak a macskákhoz?

A férfiak egy része imádja a macskákat, a másik pedig ki nem állhatja. Mi lehet ennek az oka? Valószínűleg az, hogy a macska önálló állat, akinek van saját akarata. Nem lehet neki parancsolni, de szeretetből mindent megtesz. Hízeleg, bújik, dorombol.

A férfiak pedig szeretnek irányítani, a macska pedig nem hagyja ezt, kedve szerint cselekszik. Ráadásul a macskának van egy olyan tulajdonsága is, hogy mindent előre megérez. Talán ez a magyarázata annak a babonának, hogy a macska attól függően, hogy balról jobbra, vagy jobbról balra halad el szerencsét és szerencsétlenséget jelent. Ha balról halad el előttünk jobbra a fekete macska, akkor azt szerencsét jelent, de fordítva balszerencsét.

Azt is sokan állítják, hogy a macska házhoz, míg a kutya gazdájához ragaszkodik. Ez inkább úgy igaz, hogy a macska mivel helyhez ragaszkodik, kell neki 3 nap egy új környezet megszokásához. Ugyanakkor azokat a helyeket, ahol már járt, igenis megismeri, és rövid időn belül otthon érzi ott magát.

Férfi vs macska

Férfi vs macska

Azt viszont egészen biztos, hogy a macskák nagyon megválogatják, hogy kiket fogadnak el. Első találkozáskor általában mindenkivel szemben bizalmatlanok, legyen az férfi vagy nő. Megtartják a három lépés távolságot. De azon tulajdonságánál fogva, hogy mindent megérez,  csak a jó emberekkel barátkoznak, igaz ők döntik el miként és hogyan engedik őket közel magukhoz vagy mikor és hogyan kezdenek közeledi felé. Az az ember, aki a macskának nem szimpatikus, tehet bármit, az állat nem lesz kedves hozzá. Lehet nem bántja (nem karmol, nem fúj stb.) de a közönyét is tudatja.

A férfiak esetében vélhetően azok a férfiak kedvelik a macskákat, akik el tudják fogadni, hogy a macskának van önálló akarata, nem lehet erőszakkal irányítani.