Hogyan végezzünk természetes tisztítókúrákat?

Ha azt mondjuk, hogy nagy takarítást végzünk az otthonunkban, akkor az senkinek sem meglepő. Viszont a tisztítókúrákkal már más a helyzet, de arra is épp, olyan szükségünk van, mint a lakásunknak a nagytakarításra.

A szervezetünkben folyamatosan jelentkező lerakódó salakanyagok és mérges csökkentik az emésztőrendszerünk teljesítőképességét. Amelyre, ha nem figyelünk oda kellő képen, akkor számos kellemetlen tűnethez, sőt akár betegséghez is vezethetnek. Az effajta problémák kialakulást könnyedén megelőzhetjük, ha különféle tisztítókúrákat alkalmazunk. Manapság egyre jellemzőbbek az embereknél jelentkező krónikus fáradtság, hasfájás, székrekedés, puffadás vagy hasmenéses tünetei, melyek könnyedén megszüntethetőek egy tisztítókúra segítségével. Ezek a panaszokat a szervezetünkben a legtöbb esetben a felgyülemlett mérgek és salakanyagok okozzák. Amennyiben egy tisztítókúrát elvégzünk nagy eséllyel sokkal jobban fogjuk érezni magunkat, illetve a kúra hatására a bélflóráink is sokkal könnyebben regenerálódnak majd.

Tisztítókúra

Tisztítókúra

Ráadásul ezek a kúrák közvetlenül befolyásolják az immunrendszerünk állapotát, illetve a szervezetünk ellenállóbb lesz a betegségekkel és a fertőzésekkel szemben. Ez annak tudható be, hogy az immunrendszer védelmi vonala mintegy 70 %-a vastagbélen található. Így mikor a káros mikroorganizmusok miatta a bélflóra egyensúlya felborul, akkor ez közvetlenül kihat az immunrendszerünk működésére. A tisztítókúrákat éves szinten ajánlott legalább 3-4 alkalommal alkalmazni. Illetve akkor is ajánlott, ha nincsen egészségügyi panaszunk ugyanis ez által megelőzhetjük azok kialakulását.. A megfelelően elvégzett tisztítókúra által a felesleges plusz kilóktól is megszabadulhatunk.