Hogyan spóroljunk okosan a nyaraláson!?

Bár még mindig a rossz idő jellemzi a tavaszt, mégis hamarosan itt a nyár és érdemes elgondolni, hogy hová is szeretnénk elmenni nyaralni. Érdemes előre eltervezni a nyaralást, hiszen ezzel a módszerrel akár úgy is beilleszthetitek a nyaralást az életetekbe, hogy az jóformán nem fog meglátszani a költségvetéseteken, hogy az időpont mindenkinek megfelel.

Ha szállást vagy ha konkrét utazási csomagot foglalsz, azt tedd meg minél előbb, ugyanis annál kevesebbet kell majd fizetned. A hónapokkal előbb megvásárolt repülőjegy a töredéke az eredeti összegnek. Mivel nyári időre foglalsz helyet, ami ugyebár a csúcsidőszak, így nem kell tartanod az elvesztegetett kedvezmények miatt sem.

Fontos, hogy alaposan nézd át az ajánlatokat, inkább kutass két-három hétig is mielőtt végleg döntesz. Általában az a legolcsóbb megoldás, ha önállóan szervezitek az utazást, kivéve, ha last minute-re pályáztok, ami viszont csak kötetlen munkaidővel dolgozók számára ajánlott. Ha még időben nekiállsz a keresésnek, tökéletesen felmérheted az árakat, nem fordulhat elő, hogy akár az eredeti ár duplájáért bérelsz apartmant.

Nyaralás

Nyaralás

A másik lényeges eldönteni való kérdés, hogy „all inclusive” vagy önellátás. Nem mindig drágább a teljes ellátással járó foglalás, ám ilyen esetben figyelni kell a kuponokat is, melyek sokszor 50%-os kedvezményt is biztosítanak. Ha viszont nem találunk kedvező az ajánlatot, akkor az önellátás is praktikus, hiszen egy apartmanban pontosan úgy lehet sütni-főzni, mint itthon.

Amennyiben a baráti társaság tagjai is szeretnének elmenni nyaralni, érdemes összeállni. Sokak számára ez nem tetsző megoldás, mindenki tart a társasággal járó problémáktól, viszont ilyen esetben az útiköltség és apartman esetében a szállás költsége is a felére csökken. Ettől persze még nyugodtan élvezhetitek a külön programokat, a kettesben történő romantikázást, nem kell okvetlenül mindenhová együtt menni.