Hogyan őrizzük meg az egészségünket Paleo készítményekkel?

A paleo diéta egy olyan gasztronómiai irányzat, amely célja a paleolit korban élő ember táplálkozásának követése. Inkább életmódnak nevezhető, mint diétának. A paleolit táplálkozás célja az úgynevezett civilizációs betegségek elkerülése.

Paleo készítmények minőségi termékek és 100%-ban természetes alapanyagokból készülnek. A paleolit diéta szerzőnként változó lehet, de az alapelv mindenhol megegyezik. Eltérést jelenthet a hozzáadott só használata, vagy a zab fogyasztása. A paleolit étrendre jellemző a magas fehérjetartalom (19-35%), a magas zsírtartalom (28-58%) és az alacsony szénhidráttartalom (22-40%). A paleolit étrend rendelkezik, egy tiltó listával melyet minden követőnek be kell tartania, a helyes táplálkozás érdekében. Nem megengedett ételek közzé, azokat soroljuk, melyek a paleolit korban élő ember sem fogyasztott. Ide tartoznak a gabonafélék (búza, árpa, rozs, kukorica, rizs), a tej és tejtermékek, a növényi olajok és a transz-zsírok pl. margarin. De minden olyan készétel fogyasztása is tilos melyben a fent szereplő alapanyagok előfordulhatnak. A paleo étrendet követők nem kell, hogy lemondjanak a finom ételekről, csak a hagyományos ízektől kell eltérni.

Paleo

Paleo

A paleo ételek lényege az egyszerűség, mely abban rejlik, hogy a húsokat párolják, vagy grillezik, a zöldségeket sok esetben nyersen fogyasztják. Viszont a panírozott húsokról sem kell lemondanunk, hiszen tojást fogyaszthatunk, a fehér lisztet pedig kiválthatjuk a csonthéjasokból készített őrleményekkel. A nulife.hu weboldalon minden olyan alapanyagot megtalálunk, melyekre szükségünk lehet egy finom ám egészséges étel elkészítéséhez. Nagy választékot kínálunk tészták, magvak, lisztek, teák, kávék, gyümölcslevek stb. területén. További információt kaphat a 30/7079-695 telefonszámon.