Hogyan kell a szexi, sötét rúzsokat viselni?

A sötét árnyalatú rúzsok a hűvös hónapok hangulatával harmonizálnak jobban, de persze tavaszi vagy nyári estéken is előkaphatod őket, ha éppen valamilyen különleges alkalomról van szó, ahol megjelenéseddel szeretnéd elvarázsolni az embereket. A jelenség titka abban rejlik, hogy a jól kidolgozott, vastagabb anyagok, mint a mélykék, a sötétzöld, a barna és a bordó árnyalatok a sötét rúzsok legjobb kísérői.

A barna és a vörös színes nászából született burgundi árnyalatnak, a sötét rúzsok igazi klasszikusának négy alaptónusa ismert, ezek pedig a pink, a barna, a kék és a vörös. Világos szemhez a pink árnyalat illik inkább, a sötéthez a barna, a kék mindkettőhöz remekül passzol, míg a vörös a barna hajúaknak áll csak igazán jól. Természetesen nem szabad elfelejteni ajakápolót használni előtte, és zsebkendős módszerrel gondoskodni a fölösleg felitatásáról.

Talán a drogériai teszter termékek használata nem túl csábító, de a merészebb kencék vásárlásánál bizony elengedhetetlen a próba. Higiénikusan leginkább úgy oldhatod meg a dolgot, ha magaddal viszel egy kis ecsetet vagy fülpiszkálót, amelynek segítségével a kipróbálásra szánt rúzs alsó vagy oldalsó részéről kensz az ajkaidra.

Rúzs

Rúzs

Még ha nagy is a kísértés, hogy egy-két mozdulattal letudd a rúzsozást, tudnod kell, hogy tökéletes eredményt, különösen sötét rúzs esetén kizárólag ecsettel érhetsz el! A precíz felvitel itt kulcsfontosságú, mivel ha nem követed pontosan a szád vagy a halványan megrajzolt kontúr vonalát, akkor épp az ellenkező hatást érheted el.

A rúzs árnyalatának megfelelő kontúrt csak a rúzs után kell feltenni, még a sminkmesterek szerint is érdemes fordítva eljárni, avagy előbb beszínezni az ajkakat, és csak utána körberajzolni. A háttérben az áll, hogy a burgundi ceruzák éles vonalai elvonják a figyelmed sminkelés közben, így ahelyett, hogy az egyenletes felvitelre koncentrálnál, inkább azon jár az eszed, hogy ki ne menj a vonalból.