Hogyan fogyjunk, diéta nélkül?

A nyár közeledtével egyre aktuálisabbá válik a téma, hogy meg kellene szabadulni a plusz kilóktól. Általában a különböző diétáktól várjuk a megváltást, de a legtöbb esetben amilyen könnyen meghozzák a várt eredményt, olyan könnyen jönnek is vissza a plusz kilók.

Amennyiben tényleges eredményeket szeretnénk elérni, akkor a szakértői vélemények szerint a szokásainkon kellene változtatni. A modern diéták legtöbbje már ott tart, hogy igyekeznek megkímélni bennünket az éhségérzettől. Ennek pedig az a következménye, hogy teljesen tiltólistások a tejtermékek és a gabonafélék. Mindez mellett intenzív testedzés a követelt. Ám nagyon sokunk számára ezek szinte teljesíthetetlen követelményeknek számítanak. Sokkal ígéretesebb bizonyul, ha valaki nem egyből szeretne drasztikusan váltani, hanem inkább kis lépésekben halad előre és szinte észrevétlenül alakítja át az egész életét az egészséges életmódnak megfelelően. Persze a fogyást segítő élelmiszereket itt is ajánlott gyakrabban fogyasztani, így átalakíthatjuk az étrendünket, nagyobb erőfeszítések nélkül.

Fogyás diéta nélkül

Fogyás diéta nélkül

Reggelire pl. nagyon jó választás lehet a tojás, ugyanis sokkal több tápértékkel rendelkezik, mint egy lekváros kenyér. Ebédidőben ajánlott nagy mennyiségű saláták fogyasztása, ugyanis ezek fogyasztása fizikailag is megtöltik a gyomrot, így kisebb igényünk lehet a főétel fogyasztására. A salátákon legtöbb esetben található ecet és olíva olaj, melyek nagyon jótékonyan hatnak a szervezetünkre. Az ecet lassítja a béltraktuson való átjutást, az olíva pedig nagyobb telítettséget kelt. A zöldtea fogyasztása is ajánlott, hiszen nagyban felgyorsítja az anyagcserét. A gyümölcsök helyett, legtöbb esetben válasszunk inkább a zöldségeket, ugyanis azokban sokkal kevesebb cukor található.