Hegyvidéki nyaralás Magyarországon

Sokan vágynak nyugodt nyaralásra, egy olyan helyre, ahová nem kell egész napokat utazni és ahol nyugodtan élvezhetik a természetet. Az ő számukra tökéletes lehet a hegyvidéki nyaralás, amire hazánkban is számos lehetőség van.

A hegyvidéki üdülésen, a túrázás mellett, sokaknál elvárás, hogy attól, hogy nem tengerpartra mennek, lubickolni is tudjanak. Nekik ajánljuk az Orfűi-tavat. Itt mindenki eltud zárkózni a zajos várostól, megtalálhatja a nyugalmat. A Mecsek lankáival határolt, óriási tó, tökéletes nyaralási célpont lehet mindenki számára. Itt a csodás táj látványán kívül, lehetőség van fürdőzésre, vízi sportok űzésére, vagy épp a lovas sportok kipróbálására. A strandja körülbelül két hektáron fekszik, végig homokos és körülbelül 5000 fő befogadására képes. A tó többi részét horgászatra használják.

Mecsek

Mecsek

Akik ötvöznék a nyugodt, hegyvidéki nyaralást a romantikával, azok mindenképp választják Magyarország egyik legszebb tavát a Jósvafői-tengerszemet, mely Miskolctól nem messze található. A tavat mesterségese úton hozták létre, amit a településen található kis forrással duzzasztottak meg. A gyönyörű fákkal körbevett tó, fényes vizű, melyhez erdei ösvényeken juthatnak el a turisták. A tó széleit több apró vízesés egészíti ki, mely még káprázatosabbá teszi a helyet. A tó tökéletes lehet a nyári forróságban a mártózásra, felfrissülésre. A tópart több vendéglővel bír, melyek számtalan ételkülönlegességet kínálnak. A túrázók nem csak az erdőt használhatják ki, de a barlangokat is megtekinthetik, amik szintén nagy élménnyel gazdagíthatják a nyaralást. Ez a kirándulás tökéletes lehet kisgyermekes családok számára, hisz a tó körbesétálható, rengeteg természeti csodát láthatunk, a gyermekek pedig kitombolhatják magukat a tó közelében felépített játszótéren.