Házimunka praktikák és a vele járó hátfájás elkerülése

A házimunka sok gondot okozhat, főleg ha egy-egy feladatot nem tudunk megoldani, vagy épp szörnyű hátfájással kell küzdenünk miattuk. Az egyik legbosszantóbb dolog a takarítás során, amikor a padlószőnyegünkre kerül valamilyen folt.

Erre azonnal öntsünk egy kevés ásványvizet, hagyjuk rajta pár percig, majd itassuk fel. A padlószőnyegre nem csak foltok, de akár rágógumi is kerülhet. Erre a legjobb megoldás, ha ráhelyezünk egy jégkockát, ami megfagyasztja a rágógumit. Ezután le tudjuk kaparni és nedves ruhával áttörölni. A fabútoron megjelenő karcolások, a kisebb és nagyobb berendezéseken is nagyon csúnyán mutatnak. Ezt eltüntethetjük vazelinnal. Vastagon kenjünk belőle a sérült részre, egy egész napon át hagyjuk rajta, ezután töröljük le és alaposan polírozzuk le. Ha tojássárgája kerül a ruhánkra, ne kezdjük el azonnal letisztítani. Ezt hagyni kell megszáradni, majd ezután könnyedén lekaparhatjuk, és jöhet a mosás.

Hátfájás

Hátfájás

Egyes házimunkák sokszor okoznak hát- és derékfájást. Ezt egy-két praktikával elkerülhetjük, és a későbbi gerincproblémákat is. A munkák közül legtöbbször a mosogatással törődünk. Ezt naponta többször végezzük. Itt figyeljünk oda, hogy minél közelebb álljunk a mosogatótálhoz, és ha lehetséges, ne dőljünk túlságosan előre. Ezáltal nem terheljük a derekunkat, és a tartásunkon is javíthatunk vele. A kádtisztítást bár nem végezzük naponta, de ez az egyik olyan házimunka, ami legjobban leterheli gerincünket. Tisztításánál érdemes térdelve végezni a munkát. A vasalás órákat is igénybe vehet, és ez a hosszantartó állás is nagy hatással van hátunkra. Mindig figyeljünk oda, hogy a deszka megfelelő magasságban legyen, egyenes háttal tudjunk vasalni, igyekezzünk teljesen tehermentesíteni gerincünket. A deszka legyen a csípőnk felett kicsivel, így egyenes háttartást érhetünk el.