Házi hajpakolás ötletek az egészségesebb hajért!

Minden évszakban, de különösen nyáron könnyen előfordulhat, hogy hajunk fakóvá és sprőddé válik. Szerencsére van pár házi praktika, ami gyorsan a segítségünkre lehet. Ha tehát úgy érzed, hogy az utóbbi időben túl sokat nyüstölted a hajad, akkor itt a kényeztetés ideje!

Most bemutatunk pár olyan házi praktikát melyet könnyedén elsajátíthatsz. A teendő minden esetben annyi, hogy a felsorolt hozzávalókat alaposan keverd össze, majd egyenletesen vidd fel a hajadra és a fejbőrre. Minimum fél óráig, de maximum egy óráig legyen a pakolás a fejeden és tegyél közben törölközőt a fejedre.

Hajtípus szerinti pakolásokat mutatunk be. A zsíros hajra 1 dkg élesztő, 2 tojás felvert habja és egy kis kamillatea kell. A száraz hajra 1 pohár sör, 1 tojás sárgája és egy kis méz kell. A korpás hajra nagyjából 1 evőkanál növényi olaj és egy kis csalántea kell. Normál hajra már többféle otthoni hajpakolás is alkalmazható, így például pépesített banán egy kis mézzel, 5 evőkanál növényi olaj 2 tojás sárgájával vagy 1 pohár sör, 1 tojás sárgája és egy kis méz keveréke.

Házi hajpakolás

Házi hajpakolás

A 30-60 perc alatt az említett anyagok legtöbbször jól beleragadnak a hajba, éppen ezért a hatóidő lejárta után a pakolást bő vízzel alaposan öblítsd ki. Az is előfordulhat, hogy ezt a műveletet akár kétszer is meg kell ismételni. A lemosás után jöhet a szokásos hajmosás a már megszokott samponnal, ám lehetőleg felvitel előtt a sampont hígítsd fel egy kevéske vízzel és így tedd fel a fejedre. Hajmosás után csakis akkor száríts meg a hajad hajszárítóval, ha az feltétlenül szükséges, de a legjobb módszer, ha csak egyszerűen hagyod hajad megszáradni.

Amennyiben hetente, illetve legalább kéthetente szánsz egy kis időt arra, hogy feltegyél egy természetes anyagokból álló hajpakolást a hajadra, akkor az eredmény egy idő után fényesebb, selymesebb, egészségesebb és persze könnyebben fésülhető hajkorona lesz, melyet büszkén viselhetsz.