Használjunk vízforralót!

Sokszor az olyan egyszerű tevékenységek a konyhában, mint például a víz forralás, nem kevés utánajárást jelentenek. Hogyha például minden edény mocskos, és nem áll a rendelkezésünkre olyan, amelyben csak vizet forralunk, akkor az már önmagban problémát jelenthet. A további bonyodalom pedig, hogy folyton figyelnünk kell, hogy mikor is fő fel. Természetesen, ezek nem nagy dolgok, viszont ha a mindennapi kényelmünkről van szó, akkor mindenképpen érdemes leegyszerűsíteni őket, amennyire lehet.

A vízforraló ezt a helyzetet tökéletesen „megmentheti”, hiszen használata rendkívül egyszerű, és nincs szükség hozzá semmilyen „plusz” tevékenységre. Amikor vízforralóban melegítünk vizet, csupán annyi a dolgunk, hogy megtöltjük azt (a minimum és a maximum jelzés között) vízzel, és bekapcsoljuk a gépet. Ez pedig szinte másodpercek alatt, de egy perc leteltével biztosan képes 100 fokra hevíteni a tartalmát. Sokszor azonban az is elég, hogyha alacsonyabb hőmérsékletű vizet melegítünk. Ebben az esetben hamarabb kikapcsolhatjuk a forralót. Azonban, ha végig kell hagynunk, akkor is negyede annyi időbe telik, mintha gázon kéne elvégeznünk ezt a tevékenységet, arról nem is beszélve, hogy a villany használata (amellyel ezek a forralók működnek), sokkal kifizetődőbb, és a környezetre is kevésbé káros.

Vízforraló

Vízforraló

Fontos megjegyezni, hogy ugyanúgy, mint más edényeket, vagy tárgyakat, amelyeket rendszeresen használunk, a vízforralót is meg kell tisztítanunk időnként. Ebben az esetben a vízkő lerakódása a legnagyobb veszélyforrás, úgyhogy mindenképpen tegyük meg, amit lehet, hogy elkerülhessük ezt a kellemetlenséget. A szokásos vízkőoldók használata azonban nem tanácsos, mivel azok károsak lehetnek az emberi szervezetre. Éppen ezért lehetőleg inkább mindig töröljük tisztára a gépet.