Használjuk gyógynövényeket az álmatlanság ellen

Kínzó álmatlanság gyötri? Unja már, hogy minden napja fáradtan indul? De nem szeretne mindenfele gyógyszereket alkalmazni? Akkor most megmutatjuk a legjobb megoldásokat, melyek fillérekből is kivitelezhetőek.

Ha kicsit jobban utána nézzünk, akkor könnyen szembesülhetünk vele, hogy már az őseink is tudták, hogy melyek azok a gyógynövények, melyek nyugtatóan hatnak a szervezetünkre és megkönnyítik az alvás problémáinkat. Sokan elkerülik inkább a szintetikus altatókat, mivel könnyen függőséget okozhatnak. A természet patikájában mindenre találunk gyógymódot, így az álmatlanságra is. Az alvászavarokat nagyon sok ok kiválthatja, lehet szó stresszről, depresszióról, vagy más zavaró tényezőkről. Amennyiben idegesség okozza az alvatlanságot, akkor az orbáncfű jelentheti a megoldást. Nincs más teendőnk, mint teát főzni belőle és elalvás előtt kicsivel elfogyasztani. Hosszabb távon is alkalmazható. A levendulából főzött tea szintén idegnyugtató hatással rendelkezik, illetve ez mellet még görcsoldó és fertőtlenítő hatással is rendelkezik.

Gyógynövények

Gyógynövények

Az álmatlanság esetén az egyik legjobb megoldást a macskagyökér jelentheti, melyből csak teát kell főznünk és már készülhetünk is nyugodt éjszakára. A macskagyökér jó hatással lehet még gyomor és béltraktus idegi eredetű bántalmakra is. Illetve jó hatással van még a szív és érrendszeri megbetegedések esetén is. A következő gyógynövény, amely sokak számára ismert lehet az nem más, mint a citromfű. A citromfűből főzött tea nyugtató hatással rendelkezik és az álmatlanságot is segíti leküzdeni. Továbbá készíthetünk belőle még nyugataó és lazító hatású fürdőt is, amely biztosítja a nyugodt alvást. Nagyon hatásos teakeveréket készíthetünk még galagonyavirág, macskagyökér, komló, citromfű, és szurokfű hozzáadásából.