Használd úgy a Facebook-ot, hogy boldoggá tegyen!

Bizonyos felmérések szerint azok a párok, akik rendszeres jelleggel küldenek egymásnak napközben is kedves, apró üzeneteket, sokkal közelebb állnak egymáshoz, és még boldogabbak is. Természetesen nem kell egész nap üzenetekkel bombáznotok egymást, hiszen mindkettőtöknek szüksége van az önálló életre is, de egy apró kedvesség emlékeztetheti a másikat arra, hogy bizony fontos számodra. Ez az érzés pedig mindenkinek jól esik.

Egy másik tanulmány szerint amikor aktívabban posztolunk vagy osztunk meg bizonyos tartalmakat, akkor Facebook bizony boldogabbá tehet minket. Ez egyszerűen azért van, mert ha cselekszel valamit a virtuális térben, akkor az esélyed reakcióra is nagyobb lesz, a másoktól érkező pozitív visszacsatolás pedig boldogabbá és elégedettebbé tesz. Épp olyan ez, mintha pár percre összefutnál egy ismerőssel, akivel elcsevegsz és pár kedves szót váltatok! Ugye ez is milyen jól szokott esni olykor? Tedd hát próbára ezt a virtuális térben is bátran!

Facebook

Facebook

Természetesen az sem lehet véletlen, hogy a különféle motivációs üzeneteket és a pozitív gondolatokat közvetítő oldalak nagy népszerűek örvendenek. Hiszed vagy sem, de amikor valakit inspirálsz, akkor az jobb kedvre derít. Facebook remek teret ad annak, hogy már minimális energia befektetéssel is javítani tudja valakinek az életén, akár csak úgy, hogy néhány kedves szót szólsz.

Egyre több és több olyan ijesztő hír jelenik meg a tizenévesekről, akik csupán azért menekülnek az öngyilkosságba, mert a közösségi oldalakon valaki zaklatta őket, vagy szóval bántalmazza őket, bántó megjegyzéseket tett. Szerencsére azonban a segítségkérésről is szólhat a posztolás, a megjegyzések sokasága. Figyelj és vedd észre, ha valaki rossz passzban van és vigasztald meg, ez neked is és neki is jót fog tenni, de vitákba semmiképp ne menj bele, annak semmi értelme, magadnak is csak ártanál vele!