Halételek receptjei

Szakemberek a halhúst a legegészségesebb húsételnek tartják, mégis a világon az egyik legalacsonyabb az egy főre eső halfogyasztás mennyisége Magyarországon. A halhús rengeteg értékes tulajdonsággal rendelkezik, ami az egészségünkre kifejezetten jó hatással van. Az egyik legfontosabb tulajdonság, hogy a halak tele vannak Omega 3 zsírsavakkal, amelynek jótékony hatásai közismertek.

Pozitív hatással van az érrendszerre, így megelőzhető velük a szívinfarktus és csökkenthető az érelmeszesedés kockázata. A halakban igen sok a vitamin is, jelentős mennyiségben tartalmaz A és D vitamint, továbbá B1 és B2 vitaminokat. Megkülönböztetünk száraz húsú halakat, mint a hekk, a harcsa vagy a keszeg és zsíros húsú halakat, mint a ponty vagy a lazac. Különböző halas receptek segítségével rengeteg ízletes és finom étel készíthető a halakból. Akár rántva, párolva vagy sütve készítjük el a halakat ízletes és finom ételt kaphatunk.

Halétel recept

Halétel recept

Magyarországon a legnépszerűbb recepteknek a harcsapaprikás, a rántott hekk és a különféle halászlé receptek számítanak. Ha számít az egészségünk, akkor legalább hetente egy alkalommal készítsünk magunknak halételeket. Ha tudunk, akkor mindenképpen friss halat szerezzünk be. A fagyasztott halakkal vigyázzunk, mert a halhús nagyon gyorsan megromlik, ha egyszer kiolvadt, akkor semmiképpen se fagyasszuk le újra, hanem készítsük el a teljes mennyiséget. Nagyon jó ízt kölcsönöz a sült halaknak, ha citromlevet facsarunk rá. Ha elkészült díszítsük halételünket citromkarikákkal.