Ha szereted a rettegést, utazz félelmetes helyekre!

Pluckley Anglia egyis falucskája. Szokásos angliai falucskának tűnik, azonban itt valami egészen más is megbújik a gomolygó köd mögött. Nagy-Britannia legtöbb kísértetnek otthont adó településéről van szó. A lakosok között több az élő lélek, mint a holt, ám szinte lehetetlen olyan utcácskát találni, amihez ne kapcsolódna valamilyen kísértethistória. Pluckley leghíresebb szelleme a sikoltó férfi. Az egykori téglagyár területén balesetben lelte halálát, ám fájdalmas kínsikolyát sokan ma is hallani vélik. A faluban kísértenek emellett útonállók szellemei, egy cigány asszony szelleme, de a reménytelenül szerelmes nő is.

A Múmiák katakombája Olaszországban ugyancsak hátborzongató. Amikor a palermói kapucinus rend temetője betelt halottaikkal, így elhunyt testvérüket nem tudták már hová temetni, úgy döntöttek, hogy testét mumifikálják, majd a templom alatti katakombákban helyezik el. A dolog bevált, ezért a szerzetesek évszázadokon át minden halottukat a katakombákba temették. Egy idő után persze a katakombák helyei is megteltek. Napjainkban a katakombákban több mint nyolc ezer múmia várja a látogatókat meghatározott helyeken.

Babák-szigete

Babák-szigete

A Babák szigete Mexikóban várja a turistákat. Egy olyan szigetről van szó, ami telis-tele van játék babával. A mexikói babák szigetétől minden normális embernek a haja is égnek áll, ugyanis az egyébként elhagyatott szigetet bizarr külsejű, fákra ültetett vagy épp lógatott, sokszor viharvert babák lakják. Az egész „baba őrület” fél évszázada kezdődött, amikor a sziget egyetlen lakója, Don Julian Santana, egy vízbe fulladt kislány testét találta meg. A felfedezéstől megbomlott az elméje, így mindenhol a kislány szellemét vélte látni. Egy idő után játék babákat hagyott neki az erdőben. Napjainkban hagyománnyá vált, hogy aki a szigetre érkezik, az egy babát fára kötözve ott hagy.