Ha szereted a borzongást olvass izgalmas történeteket!

Ha szereted a borzongást keltő történeteket, de sokkal inkább a könyvek híve vagy, mint sem a thriller filmek rajongója, akkor sem kell lemondanod az izgalmas érzésről. Számos remek könyv van, amely igazi meglepetést szerezhet számodra egy unalmasnak ígérkező hétvégén, melyeket egyszerűen képtelen leszel letenni, amíg el nem olvasod az utolsó betűt is.

Az Árnyak asszonya és a Város-trilógia egy-egy remek Darren Shan történet. Ember a talpán, aki rájön a megoldásra, vagy esetleg csak arra, hogy melyik szereplő milyen viszonyban van a másik szereplővel. Olvasás közben számos elmélet fog születni, amik viszont a fejezetek előrehaladtával mind összeomlik. Egyetlen egy unalmas pillanat se nincs a könyvek során, egy átgondolatlan jelenttel vagy párbeszéddel sem fogsz találkozni. Igazán gondosan megszerkesztett művekről van szó, melyek a végére mégis összeállnak egy teljes, kerek egész történetté.

Izgalmas történetek

Izgalmas történetek

A Vadállatok Don Winslow regénye, melyet szintén érdemes a kezedbe venni, ha egy kis izgalomra vágysz. A regény igazán eredeti, sőt formabontó. A nyelvezete nagyon vulgáris, erőteljes, sőt brutális, ám pont ez teszi olyan kívánatossá az egészet. A könyv mentes mindenfajta sallangtól és kötöttségtől. Az író szinte játszi könnyedséggel veti be az összes csúnya szót. A történet rendkívül izgalmas és feszült, tehát ha egyedi élményre vágysz, akkor ne hagyd ki.

A fekete ruhás nő című regény Susan Hill nevéhez fűződik. A történet a filmvásznon is megtekinthető, de hihetetlen jól működik könyv formájában is. Nem kell semmilyen effekt, semmilyen hanghatás, a borzongás így is úgy is jönni fog. Az írónő hátborzongatóan életszerű táj- és személyelírása, az angliai ridegség a történetet rendkívül feszültté varázsolja. A könyv nem túl hosszú, egy utazáshoz remek választás.