Ha pihenés, akkor irány a Tisza-part!

A Tiszalöki arborétum egyik legfontosabb ismertetőjegye, hogy a területről indul a Keleti-főcsatorna, melynek torkolata ugyancsak megér néhány napos kirándulást. Az arborétum még meglehetősen fiatal, a fái alig 30-40 évesek, ám ennek ellenére a környezet igazán magával ragadó. A több mint 30 hektáron elterülő parkerdő várja látogatóit botanikai ritkaságokkal, gondozott növényekkel, elgondolkodtató emlékművekkel és a kényelmes pihenést biztosító padokkal.

Hortobágy ugyancsak népszerű célpont, ha a Tisza-part a pihenési úti cél. A Kilenclyukú híd, a Vadaspark, a csikós bemutatók, a ménes, a legelésző szürke marhák, a gémeskutak, a hatalmas, még a horizonton túlnyúló puszták egyaránt olyan látvánnyal kecsegtetnek, melyekkel sehol máshol a világon nem találkozhatunk

Szeged a tiszai terület másik nagyon is fontos városa. Szeged az isteni finom, rendkívül ízletes szalámijáról és szegedi paprikájáról híres, amiknek a gyár mellett komplett múzeumot is létrehoztak a városban. A múzeum megtekintése és a kóstolgatás persze csak az egyik a számos program közül, melyet Szegeden élvezhet a látogató, hiszen egy séta a Kárász utcában, a Vadaspark, a Füvészkert és a Zsinagóga is kötelező látnivaló.

Tisza-part

Tisza-part

A Madárrezervátum Tiszafüred lenyűgöző látnivalója, ami nem véletlenül képezi a Világörökség részét. Már az oda vezető út sem mindennapos, igazi élmény a csónakon való utazás, a nádasok közti vízfelszínen, holtágakon keresztül, lebegő tündérrózsák látványa. Hazánk összes különleges, vízi madárfaját közelebbről is megismerheted.

A Vízi Sétány által a Tisza-tó élővilágát romantikus séta mellett is megtekintheted. Persze ahhoz, hogy mindezt megtehesd, hajóra kell szállnod Poroszlón, ami viszont már egyenesen a sétány kezdőpontjára szállít. A sétányon remekül lehet pihenni, madarat lesni vagy akár kilátót mászni, egyszóval eltölthetni néhány szabad órát.