Ha eleged van a télből, irány a forró hangulatú Buenos Aires!

Ha eleged van már a hideg és unalmas hétköznapokból, akkor itt az ideje, hogy egy kicsit kikapcsolódj! Ha van rá módod, akkor Buenos Aires remek választás, hiszen egy igazán sokoldalú és mindig élénk nagyvárosról van szó, ahol egyetlen percre sem lehet unatkozni, ahol minden nap találsz érdekes kikapcsolódási lehetőségeket, szórakoztató programokat.

A városba látogatók számára biztosított az utánozhatatlan gasztronómia, a pikáns ízek kavalkádja, de a lenyűgöző kultúra és az építészet szintén el fog kápráztatni, bár érdekes módon csak kevéssé tér el az európai vonaltól. A városból áradó forró hangulat, az elsöprő erejű szenvedély az, amibe mindenképpen érdemes belekóstolni. Ha a városban jársz akkor mindenképpen ismerd meg a tangót is. Bárhol és bármikor találkozhatsz vele, legyen az szó szabadtéri kávézóról vagy éppen csak egy kis utcáról.

Amint mindenképpen látnod kell az a Plaza de Mayo, ugyanis a pálmafákkal és dísznövényekkel övezett Május Tér, ami Buenos Aires központjában található, a város szívét szimbolizálja. Ennek a parknak a legfőbb eleme az Elnöki Palota, mely talán számunkra furcsa módon rózsaszín színben pompázik a látogatók előtt.

Buenos Aires

Buenos Aires

A városnézés folyamán érdemes útba ejtened a Július 9-e sugárutat is, ami a maga 110 méterével a legszélesebb sugárútként van számon tartva az egész világon. A több, mint egy kilométer hosszú úton 22 sáv fut végig, de jut még hely parkolónak és némi zöldterületnek is. Érdekesség, hogy az út közepén magasodik egy 70 méteres fehér obeliszk, ami a város legnépszerűbb tájékozódási pontja.

A La Boca, ami a főváros egyik legrégebbi területe, érdemes alaposan bebarangolni. A kerület fő turisztikai vonzereje az El Caminito, avagy a vasúti sínek mentén épített sétálóutca. Az itt épült házakat az 1950-es években színesre festették a helyi művészek. Minden fal, ajtó és ablak más és más színt kapott, szivárvány képzetét kelti.