Gyorsítsd az anyagcserédet, szabadulj meg a zsírtól!

Talán már Te is hallottál arról, hogy a fogyás egyik legfontosabb eleme a jó, a gyors anyagcsere. Nem kell semmilyen speciális szereket beszerezned annak érdekében, hogy hatékonyan turbózd fel a különben lassú anyagcserédet, hiszen teljesen természetes módszerekkel is hatékony eredmény érhet el. A gyors anyagcsere pedig nem csak a fogyásban segít, de ez egészséged szempontjából is előnyös!

Bátran tornázz súlyokkal. Nem kell azonnal megijedni, ugyanis attól, hogy a kezedbe veszel pár súlyt még nem leszel azonnal izom kolosszus. A súlyok az anyagcsere élénkítésével gyorsítja a zsírégetésed. Tudományos mérések bizonyítják, hogy az izmok háromszor annyi kalóriát égetnek el saját maguk fenntartására egységnyi idő alatt, mint például a zsírsejtek.

A súlyok mellett használj nyugodtan step lépcsőt is. A magas intenzitású edzés ugyanis nem csak a mozgás ideje alatt növeli az energiafelhasználást, hanem még akár 24 órával később is, nyugalmi helyzetben. Ez egy olyan hatalmas előny az enyhe vagy közepes igénybevétellel járó sportokhoz képest, amit semmi nem tud űberelni. Márpedig a step lépcső az aerobik gyakorlatok során lehetővé teszi, hogy még az egyszerűnek tűnő mozdulatok végzésével is a zsírégető tartományba juss.

Anyagcsere

Anyagcsere

Ami nagyon fontos, és amit nem győznek a szakemberek sem eleget ismételni, hogy a víz fogyasztása fontos, vagy igyál minél több vizet! Tudnod kell, hogy ha gyorsítani akarod az anyagcseréd, akkor bizony nem lesz elég a napi ajánlott minimum víz. A gyorsabb zsírégetés érdekében 20 testsúlykilogrammonként egy litert víz jár, vagy még ennél is több.

Végezetül pedig tartsd be a három vagy négy óránkénti evést. Ahhoz, hogy felpörögjön az anyagcseréd ez elengedhetetlen, ám vigyázz, nem mindegy, hogy mit eszel! Válassz olyan ételeket, melyek fehérjében, rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok. Ha nassolni akarsz, akkor pedig a zsírszegény tejtermékek között keresgélj!