Gyors fogyás a tojásdiétával

A fogyás mindig egy népszerű téma, hiszen a legtöbb hölgy életének szakaszaiban többször is megpróbálkozik néhány kiló leadásával. Mindezt pedig mindenki minél gyorsabban szeretné elérni.

Mindenki minél gyorsabban minél több kilótól szeretne megszabadulni a lehető legkevesebb energiaráfordítással. Erre számos diétát találhatunk, melyek gyors eredményt ígérnek rövid idő alatt. Ilyen például a tojásdiéta is. A fogyókúra tojással történő kivitelezése azon alapul, hogy a tojás egy könnyen emészthető fehérjedús étel, amely tele van az ember számára szükséges ásványi anyagokkal és vitaminokkal. Csupán egyetlen tojás fedezi egy ember napi fehérjeszükségletének 10-15%-át. Olyan értékes anyagokat tartalmaz, mint a kalcium, jód, cink, vas, foszfor, kálium, szelén, magnézium, A-, B2-, B12-, D- és E-vitamin. Továbbá gazdag karotinban és esszenciális aminosavakban is. A tojásdiéta tartói a nap folyamán 9-10 tojást fogyasztanak el, mellé pedig némi gyümölcs és korlátlan mennyiségű zöldség ehető. Mindemellett pedig tiltólistára kerülnek a szénhidrátok.

Tojásdiéta

Tojásdiéta

Fogyni mindezzel biztosan lehet. A fogyókúra két hét alatt nagyjából mínusz hét kilót ígér. Fontos azonban tudni, hogy a hosszú távú fogyás eléréséhez életmódváltásra van szükség, ennek hiányában ugyanis a kilók előbb vagy utóbb visszatérnek. A szénhidrátok pedig szintén nem ördögtől valók, és semmiképpen sem szabad őket tiltólistára tenni, hiszen ezek jelentik a szervezet üzemanyagát. Csupán azt kell megválogatni, hogy milyen jellegű szénhidrátot fogyasztunk.

Tehát a tojásdiéta mindenki számára kipróbálható, és minden bizonnyal fogyás is elérhető vele. Némiképp drasztikus diéta, mely ettől függetlenül viszonylag könnyen tartható, ha nem végzünk nehéz fizikai munkát. Azonban ha hosszú távú eredményt szeretnénk elérni és tartani, akkor az életmódváltás mellett kell, letegyük a voksunkat.