Görögország, avagy nyaralás és kultúra együtt

Görögország egyike a felettébb látogatott nyaraló helyeknek, hiszen nem csak csodás tengerpartot kínál és kulturális értékeket, de még az árak is igazán kedvezőek a hazai turisták számára is. Most bemutatunk három olyan remek várost, melyet érdemes nyaralási úti célként megfontolni.

Kallithea a Chalkidiki-félsziget középső, keleti oldalán található üdülővároska, mely a tengerpart felett húzódó domb tetején, azaz nem közvetlenül a tengerpart mellett fekszik. A homokos tengerpart még így is nagyjából 10 perc alatt lépcsőkön át elérhető. A tiszta strandon napozóágyak és napernyők várják a pihenni vágyó turistákat, amíg sziklás öblei pedig a búvárkodás szerelmeseinek nyújtanak feledhetetlen élményt, számtalan felfedezésre váró területet. Az üdülőváros emellett mediterrán hangulatú utcáival, pálmafás parkjaival, hangulatos óvárosával, garantáltan elbűvöli Önt is.

Görögország - Paralia

Görögország – Paralia

A csodálatos Paralia a mitológiai Olimposz-hegy környékének egyik igazi gyöngyszeme. A városka a Thermaikosz-öböl legnagyobb üdülőhelyének apró kavicsos és homokos tengerpartján kicsik és nagyok számára is egyaránt jó választás. A turistákat várják a késő éjszakáig nyitva tartó üzletek, a hangulatos éttermek, tavernák. Szerencsés elhelyezkedése révén Paraliáról hamar elérhetők a görög szárazföld leghíresebb történelmi színhelyei is, így aki nézelődni is szeretne, nem csak a tengert élvezni, annak Paralia a tökéletes választás.

Zakynthos a Jón-tenger legdélebben fekvő szigete. A látképét termékeny síkságok, lankás dombok és hegyek, valamint buja növényvilág, olívaligetek és szőlőültetvények jellemzik. Érdemes tudni, hogy a legszebb strandok a sziget déli részén találhatók. Ez a rész Zakynthos idegenforgalmi központja, ahol a vendégeket színvonalas szállodák, szórakozóhelyek és vízi sportolási lehetőségek várják, amíg a természet kedvelői számára inkább a sziget északi része ajánlott látnivalói miatt.