Gátizomtorna, vagyis a PFM tréning

A gátizomtorna nem más, mint a medencealapi izmok és a gátizmok speciális tornája. A gátizomtornának számos jótékony hatása van és sok páciens számára jelent megoldást bizonyos problémák esetén. Nők és férfiak számára is egyaránt ajánlott különféle problémák kezelésére.

Gátizomtorna mindkét nem esetében indokolt lehet bizonyos egészségügyi problémák következtében. A tréninget nem csak rehabilitáció, hanem megelőzés céljából is ajánljuk. Maga a PMF szó a gátizmok latin megnevezéséből jön. Hölgyek számára nagyon fontos, hogy erős medence alapi izmokkal rendelkezzenek, ugyanis fontos szerepet töltenek be ezek az izmok. Például segítik a szülési folyamatokat, tartják az alhasi szerveket, sőt befolyásolják a szexuális élet minőségét. Vannak különféle tünetek, amit a gátizomtornát indokolttá teszik. Ilyen például az aranyér, széklet- és széltartási zavarok, vizeletcsepegés, megsüllyedt hüvely, végbél és húgyhólyag, valamint hüvely és végbél gyengeség. A torna által az ilyen tünetek csökkenthetők, sőt akár meg is előzhetők.

Gátizomtorna

Gátizomtorna

Ahogy már fentebb is említettük, a férfiak számára is hasznos a PMF vagy másként a gátizomtorna. Férfiak esetében a gátizomtorna által az erekció képesség javul, az aranyeres panaszok az esetek nagy részében megszűnnek, a prosztata gyulladás kockázata csökken, urológiai után gyorsabb a regenerálódás a lágyéksérv megelőzhető és még hosszan sorolhatnánk a PMF áldásos hatásait férfiakra nézve. Természetesen a gátizomtorna nem helyettesítheti az orvosi kezelést, ez mindössze kiegészítő terápiát jelenthet a páciens számára! A gátizomtorna a Belvárosi Orvosi Centrumban található, amit telefonon keresztül vagy a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalon tud megtekinteni!