Fontos tényezők használt mobil vásárlásakor a vásárlók szerint!

Az, hogy ki és mi alapján választ mobiltelefont alapjában véve sok mindentől függ, de mégis van pár alap tényező, melyet kivétel nélkül a legtöbb ember mérlegelni szokott, amikor mobil vásárlása adja a fejét. Ha Te is most készülsz beszerezni egy új vagy használt mobil telefont, akkor érdemes végig futnod a listát és neked is ügyelned az alább felsorolt befolyásoló tényezőkre.

Egy adott amerikai kutatás, illetve felmérés szerint egy-egy új vagy használt mobil készülék vásárlásakor messze a legfontosabb tényező a legtöbb vásárló esetében a brand. Ez azt jelenti, hogy egy átlagos vásárló elsősorban az alapján dönti el, hogy melyik telefont is vigye haza magával, hogy azon éppen Samsung, Apple, LG vagy például Nokia logó látható-e. A felmérésben részt vett válaszadók 32 százaléka számára egyértelműen ez a legfontosabb szempont. Ettől függetlenül ne engedd, hogy a gyártó hírneve egyértelműen befolyásoljon!

 

Használt mobilok

Használt mobilok

A második helyen érdekes módon nem az okos rendszerek, vagy épp a multifunkciós képességek állnak, mint ahogyan az elvárható lenne a használt mobil esetében, hanem a kamera végzett ezüstérmes helyen, a maga 23 százalékos eredményével, amíg ezen képzeletbeli dobogó harmadik fokára 20 százalékos eredményével az érintőkijelző lépett fel. Ez már csak azért is érdekes, mert ma a legtöbb mobil már egytől-egyig remek kamera paraméterekkel bír, az érintőképernyőről nem is beszélve, maximum annak mérete eltérő egy-egy modell esetében.

A felhasználók válaszaiból összeállított sorban ezután a következő szempontok már szépen sorakoznak egymás után, avagy a negyedeik helyen a mobil által használt operációs rendszer áll, a design csak az ötödik, majd jön a Wi-Fi adatátvitel, a méret, a különféle plusz funkciók, a hálózati minőség, illetve a számítógépekhez történő vezeték nélküli csatlakoztathatóság mértéke. A használt mobliok esetében is vannak tehát kritériumok, melyekre érdemes figyelni!