Fontos, hogy jó szakembert válasszunk fűtésszereléshez is

Egy lakásban sajnos néha elromlanak dolgok, amiket mi magunk nem tudunk megjavítani és szerelőt kell hívnunk, hogy megoldja a problémát. Előfordulhat azonban, hogy egy olyan szerelő jön, aki nem elég tapasztalt a szakmájában és egy komolyabb problémát már nem tud megoldani.

Általában a legtöbb ember ajánlás alapján választ szerelőt, megkérdezi egy ismerősét, hogy esetleg lenne e valaki, akit ismer és jól végzi a munkáját. Milyen a jó fűtésszerelő? Nagyon sok a jó szakember, de vannak olyanok is, akiknek nagyon gyenge a szakmai tudása. Manapság újsághirdetésekben, szórólapokon, interneten is kereshetünk fűtésszerelőt. Az első lépés a szerelővel való kapcsolatfelvétel, amiből már néhány dolog ki is derülhet. Hogyha telefonon vagy e-mailben keressük fel és 1-2 napon belül nem válaszol, akkor vagy nagyon elfoglalt vagy nem erőssége a pontosság, ami viszont sokat számít. Hogyha sikerült egyeztetni egy időpontot a személyes találkozásra, akkor az első benyomás nagyon sokat számít. Tegyünk fel neki néhány kérdést, mint például azt, hogy számlát elő tud e állítani?; megvan e a saját felszerelése és minden szükséges szerszáma?; egyedül dolgozik, vagy alkalmazottal?; stb. Fontos, hogy a szerelő kommunikatív legyen és miután elvégezte az aznapi munkát, akkor néhány mondatban összefoglalja, hogy hol tart a munkafázis, vagy ha neki van bármilyen kérdése, akkor feltegye. Hogyha tehetjük, akkor legyünk mi is a lakásban, amikor dolgozik, hogy követni tudjuk, hogy minden a terv szerint halad.

Ha tehetjük, akkor először kérdezzük meg néhány ismerősünket, hogy ismernek-e egy jó képességű fűtésszerelőt, aki náluk nagyon jól végezte el a rá kiszabott munkát. Hogyha egy ismerősünk sem tud segíteni, akkor nézzük meg az újsághirdetéseket vagy keressünk rá az interneten.