Fogyasszunk tyúkhúr teát

Sajnos manapság a gyógyszeripar egyre nagyobb teret hódít világszerte és az alternatív orvoslás már évek óta jelentősen háttérbe szorult emiatt. Fontos tudnunk, hogy vannak olyan gyógynövények, amelyek sok betegségre gyógyírt jelentenek és nincsenek káros mellékhatásai a szervezetre.

A tyúkhúr tea mellékhatása pozitív az emberi szervezet számára. A tyúkhúr teának számos olyan mellékhatása van, amely gyógyító jellegű. Nagyon ritka az a gyógynövény, amely csökkenti a vérben lévő koleszterinszintet, de a tyúkhúr egyike ezeknek. Ahogy azt mindannyian tudhatjuk a koleszterin egy olyan vérzsír, amely létfontosságú a szervezet számára, de ha túl magas a koleszterinszint, akkor nagyon károkat tud okozni az emberi szervezetben.

Ezért is fontos, hogy megakadályozzuk a magas koleszterinszint kialakulását. A tyúkhúr tea segít az erek védelmében. A tyúkhúr tea legismertebb gyógyhatásai a következők: elősegíti az epe- és vérműködést és kőoldó hatása van. Emellett antiszeptikus hatása is van és gyakran használják légúti megbetegedésekre, erős köhögés esetén. A reumás tünetek kezelésére is hasznos mivel vízhajtó hatása van.

Tyúkhúr tea

Tyúkhúr tea

Elősegíti az emésztést, javítja az epeműködést, lebontja a vérzsírokat, tehát fogyasztó hatása is van a zsíroldó hatása miatt. Ha gyógyteát akarunk készíteni belőle, akkor azt forrasztással csináljuk.

Elég napi egy csésze tea elfogyasztása és néhány hónap után már érezhetjük is a hatását. Fontos, hogy a teát reggel fogyasszuk evés előtt. Az éhgyomorra fogyasztott tyúkhúr tea kiváló hatással van az epeműködésre.

Amint a fentiekből is láthattuk a tyúkhúr teának nagyon sok olyan mellékhatása van, amely elősegítik a szervezet egészséges működését. Gyógyszerek vásárlása helyett tehát válasszuk az alternatív orvoslást.